| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
NikeX Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2011 15:34 Заглавие: Реле за мигач - свети постоянно |
|
|
| Добър ден на всички. За първи път пиша в този форум, надявам се да съм олучил раздела. Релето за мигачите на мотора ми спря да работи и сега светят постоянно. Релето се състои от един 220uF кодензатор, 1 малко кондензаторче, което не мога да рабера стойността му и един транзистор - марка ST, номер VN580 B 30026. Като го включа релето транзистора започва да грее много. Смених големия кондензатор но отново мигачите светят постоянно. Не можах да намеря datasheet за него. Трябва ми някакъв аналог на този транзистор. Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2011 15:49 Заглавие: |
|
|
ST CHN VN580 B не е транзистор а нещо като интегрална схема и няма да може да с е замести нищо друго а пък и няма да се намери на пазара ,за това трябва да си купиш ново реле за тоя мотор. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2011 17:06 Заглавие: |
|
|
ако едната крушка не свети, или двете са с по-малка мощност от необходимата, мигача свети постоянно _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
NikeX Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2011 17:42 Заглавие: |
|
|
| Преди си работяше така, че не е от крушките. Явно ще трябва си купя ново или да си направя нова схема със светодиоди. Благодаря за отговорите. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2011 15:10 Заглавие: |
|
|
| Мисля, че pepi_voinishki1957 е прав, но щом е толкова просто направено, не можеш ли да му свалиш схемата или поне снимки да пратиш? Мисля, също така, че трябва да има и шунтово съпротивление, често изглежда като парче тел, виж около него нещо да не се е смарангясало. |
|
|
 |
|