| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
morot1 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2011 9:44 Заглавие: |
|
|
Много интересно продължавам да чета сайта който постна,
интересното на тези от пропауър е че поддържа база данни
и казаха че може да се види преди месеци и по часове колко е била консумацията.
Е не може един офис с горе-долу еднаква консумация за ден/нощ да дава три пъти разлика като тарифа, не е истина.
Искам да знам колко харча в колко часа като изключа някой електроуред какво става и така стига с тая топла бира |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
atanaspopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2011 15:51 Заглавие: |
|
|
Точно това е идеята на товаровия профил. Не знам дали си запознат с това нещо. Записват се стойностите за енергията всеки 15 минути с цел анализна натоварването. По този начин може да прецениш каква мощност си включвал/изключвал и как това съответно влияе на джоба . |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2011 16:17 Заглавие: |
|
|
Сега CurrentCost наистина е интересно нещо, но то не измерва входното напрежение... А само в началото при конфигуриране може да зададеш колко да е то... Но за домашни цели става
Не може да се свърже към момента с google power. България не се поддържа за момента. Термометъра не е толкова точен
В България се продава, но цената не му е под 100лв. Говорим за ENVI-CC128 , защото според мен този модел си заслужава да се вземе...
CC128 ENVI + Sensor Clamp CT
100А 1бр. = 120лв с ДДС
Отделно, ако искаш и data cable (ще ти струва още 24лв)
Реално data cable е просто USB то serial
А ако искаш и да си записваш на компютъра ( ако си с Windows ще трябва да си купиш едно софтуерче Techtoniq Energy Station 2.0 (Standard), има и trial за 30 дни )
Но ще трябва компютъра да ти работи постоянно
Пуснах и ново устройство The Bridge, но не става за България  |
|
|
 |
morot1 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2011 10:12 Заглавие: Малък ветрогенератор за домашни условия ? |
|
|
Здравейте момчета, тъй като сте много идейни(последния път ми напълнихте душата с предложенията си) реших да попитам отново , този път за нещо, което ми се върти в главата от доста време.
Откъде и как мога да си сложа ветрогенератор - малка перка пред къщата .А втория ми въпрос - как става да връщам в мрежата с цел да въртя законно електромера наобратно (казаха ми че се прави със схема от два електромера и договор за доставка с енергото - CEZ...)  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2011 10:26 Заглавие: |
|
|
Не става така. Трябва си лицензи и т.н. Държавата изкупува по закон зелена енергия на много по-голяма цена, отколкото продава битова и промишлена електроенергия.
Въобще забрави за такива идеи по форумни седянки. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
morot1 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2011 11:48 Заглавие: |
|
|
Бях посечен със сабя ...
Добре де, минаваме на вариант B - да си захранвам консумацията в жилището - без да въртя електромера  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 27, 2011 0:15 Заглавие: |
|
|
Като искаш "да си захранвам консумацията в жилището - без да въртя електромера" ще трябва да въртиш перката на генератора за да ти свети лампата за да не въртиш на тъмно.  |
|
|
 |
|