Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

CROWN 21P200 сам превърта програмите
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2011 21:15    Заглавие: CROWN 21P200 сам превърта програмите Отговорете с цитат

Tv.CROWN model21P200 Chassis Ps-PH21 Ver.2.0
CPU:OM8373PS/N3/A
CM5192
CM5481
FM-OSD
NXP B.V.2004
Memory:24c08
Vertical Output:stv9378
Audio:AN17821A
Проблемът е следният:При почистване на апарата с кърпа на екрана и след това на бутоните под него се чуло пукане и телевизора сам започнал да прехвърля програмите нагоре без да спира.Отворих го и откачих кабела от бутониерата и дори фотоприемника,но резултата е същия.Имам съмнение за дефектирал процесор от статично електричество.Приемам идеи и предложения за втора ръка процесор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2011 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж съответния вход, някое резисторче, буферче . . .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2011 21:41    Заглавие: CROWN 21P200 сам превърта програмите Отговорете с цитат

Става вече късно,а очите не виждат вече така добре.Оставям го за утре на пресен акъл и отпочинало зрение.Ще съм благодарен и на схема-все си мисля,че този процесор има разновидности,но не съм сигурен.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Апр 26, 2011 23:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Ей, за толкова години не научи правилата или нарочно го правиш?

Като търсиш чарк- в <Купува продава>
Схема - в <Търсене на схеми . . . >
В този раздел се дискутират ремонти и съм я оставил , защото смятам че може би процесора ще се спаси. Всичко друго - нова тема в съответните раздели.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2011 9:21    Заглавие: Заглавие: CROWN 21P200 сам превърта програми Отговорете с цитат

Филипов,нищо нарочно не правя,само тьрся помощ,но зле сьм формулирал вапроса си.Нужен ми е сьвет от знаещите .Тези китайци малко идват при мен и не на всички знам анатомията.Ако имах схема,нямаше да отварям тема.Опитвам се да се сьобразяавам с правилата,ама ЕГН-то и вечното бьрзане ще ми строшат главата.Извинения за грешката.
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2011 9:54    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Случвало ми се е при откачена клавиатура да прави така. Провери резисторите и пистите по нея. Замени микретите, не ги мери.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2011 12:25    Заглавие: Заглавие: CROWN 21P200 сам превърта Отговорете с цитат

Иване,с извадено кабелче от бутоните,и с поставено,съпротивлението на 6ти крак на процесора-KEY е 68 ома,а при вкл.тв. напрежението е 0,032в.Така,че отиваме към дефектен процесор.Както бях писал по-горе,жената каза,че както е трила с кърпа работещия телевизор,се чуло пукане и тв. е започнал сам да прехвърля програмите-логично,според мен електростатиката да е показала принципите си.
Върнете се в началото
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2011 12:48    Заглавие: Отговорете с цитат

А това шаси има ли опция за заключване от деца, ако има включи я ( ако можеш да управляваш тв) .Другия вариант е някои колега които има такъв телевизор да заключи клавиатурата и да ти прати дъмпа , после през сервиз ще си пооправиш нещата. Не твърдя че ще стане но е вариант които не изисква средства и кой знае колко работа а може и да се получи . Мислил със си го навремето но вече правя все по-малко и по-малко телевизори така че неможах да го пробвам , ти имаш тази възможнаст.
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2011 14:30    Заглавие: Заглавие: CROWN 21P200 сам превърта програмите Отговорете с цитат

Довечера ще пробвам и този вариант.Взех от колега няколко процесора от подобни шасита за проба,но са TDA9361 версий,които уж били заместители,а бин фаил щте потьрся довечера,сега сьм в друг сервиз.
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Апр 27, 2011 17:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Веско като последен вариант.Вдигни въпросния крак във въздуха,Запой една жичка само на него и с теса го чукни бързо с 12в.Чукаш-мериш съпротиивлението,пак чукаш -пак мери-ако имаш късмет да прогориш върешния ценер-идеално.Най много да "умре"локалната в крайна сметка.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети