| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 25, 2011 21:50 Заглавие: Батерия за лаптоп HP nc-6000 блокира ли след смяна елементи |
|
|
Имам чисто нова батерия от другия си лаптоп която ми се явава втора/резервна/ и не я използвам та от нея да извадя елементите и ги сложа на батерия за лаптоп HP nc-6000 които ползвам повече на батерия/чип в батеривта е BQ2085BT/ блокира ли след смяна елементи,и трябва ли и ресет като ги сменя елементите.Във момента като го пусна батерията държи 5-10 минути.Благодаря.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 26, 2011 22:03 Заглавие: |
|
|
Когато смениш само елементите най-вероятно контролера на батерията смята, че е станала някаква грешка и не може да приеме новите елементи за нови. Потърси моята тема за батерии за лаптопи, последвай линковете и чети. За четене има доста и ако някога решиш да се занимаваш с батерии за лаптопи задължително ще ти трябва програматор, съответния софтуер, и разбира се - апарат за точкова заварка, плюс доставчик на някои консумативи.
Самите клетки, които ти трябват за рециклирането изобщо не ги споменавам. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Апр 27, 2011 15:41 Заглавие: |
|
|
За да се минимализира рискът при проста смяна е най-добре и старите, и новите клетки да са изхабени (на около 2-3 волта) _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
vesomeso Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 27, 2011 22:27 Заглавие: |
|
|
И малък жокер, без значение дали е 11.1( 10.8 ) или 14.4 първо разкачи захранването от най-високия плюс, после "контролите" и накрая минуса(сглобяваш в обратна последователност ,надявам се сещаш защо ). Вероятността да я блокираш е минимална . Някой се калибрират сами след няколко пълни цикъла.Успех. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2011 15:29 Заглавие: |
|
|
Благодаря.И днес ми остана време и за моита батерия е разпечатих тъи като досега си седеше както е купена повече от година,извадих елементите и ги сложих в другата,но преди да залепя кутията реших да измеря елементите,и какво да меря те ми показват пълна нула и на напрежение и на ток възможно ли е от седене да се разреди до нула.  |
|
|
 |

|
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 02, 2011 18:43 Заглавие: |
|
|
| При смяна на акумулаторите ако паралелно на старите преди смяната се включат новите и след това се изключат старите акумулатори контролера дали ще разбере за тази смяна ? |
|
|
 |
vesomeso Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 04, 2011 21:27 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | реших да измеря елементите,и какво да меря те ми показват пълна нула и на напрежение и на ток възможно ли е от седене да се разреди до нула | е ха честито,май вече нямаш елементи за подмяна, li-ion не понасят разряд под 2в ,ама явно не са били много читави свалял съм елементи от батерий неизползвани повече от 2год. u>3.5V .Не ги включвай(без баластен делител) за зареждане в пакет на 16V ,ами всеки елемент поотделно или в паралел към 4V. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 06, 2011 13:48 Заглавие: |
|
|
| Батерията тръгна,но предварително заредих елементите и след това ги сложих в пакета и на лаптопа се зареждаха около 4 часа за да покаже 100%,след няколко цикала ще видя колко издърга.Благодаря. |
|
|
 |
|