| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 28, 2011 13:37 Заглавие: ТВ В.Търново - 14" -захранване с TEA1039 |
|
|
ТВ-то е с TEA1039 в захранването. Не може да вдигне +В. Тръгва на 82 волта и бавно пълзи нагоре, като се чува звук като на защита, но съвсем слаб. При достигане на 114 волта това цъкане спира. Не се регулира от тримера за +В. Вторичните вериги съм ги разкачил и са със сменени електролити, този след греца също. При натоварване на +В с крушка 60 вата, напрежението пада пак на 82 волта и пулсира, а след премахване на товара се заковава отново на 114 волта. Смених и чипа за проба от работещо шаси, но няма ефект. Захранването на 9 пин на чипа е 12,8 волта. Емитерните ерове 6х1 ом в паралел ги свалях и ги мерих, здрави са. Смених и оптрона, без ефект.
Вече зациклих и най вероятно пропускам нещо. Нуждая се от помощ. Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
omegata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 28, 2011 15:51 Заглавие: |
|
|
А филтриращия на 115 волта как е.Другите напрежения държат ли стойност когато той е 82 волта под товар _________________ проблема винаги се крие там където най малко очакваш |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 28, 2011 16:07 Заглавие: |
|
|
| Ама не четете бре. Нали съм написал, че кондерите са сменени. Другите напрежения и те са занижени. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Апр 28, 2011 16:32 Заглавие: |
|
|
В студената част преди оптрона-резисторите,двата транзера,двата ценера-единия е за стендбай -другия опорния В стендбай импулсното трябва да е около наполовина от работното.Махни оптрона и сложи тример в топлата-да видим отпред или отзад кляка. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 28, 2011 20:06 Заглавие: |
|
|
Можеш ли да дадеш линк за схемата за да видим за кво иде реч.
Защото и аз имам един Филипс със същия чип и със същите симптоми. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 28, 2011 20:23 Заглавие: |
|
|
| lusi blazev написа: | | Имам я на компа като гиф. Ето я в атача , ако не ме "напляскат" вече модераторите с тея схеми в атача. Утре ще го боря, че днес ми писна от него и го "ритнах" настрана. |
lusi blazev, същата хубост я има тук и [url=http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/24846/Badson%20(Shumen)_.html]тук[/url] и [url=http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/24845/Badson%20(Shumen)_.html]тук[/url].
Защо трябва да се провеси и в атача
Поста ти го трия. _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 28, 2011 20:33 Заглавие: |
|
|
ОК. ВИНОВАТ.  |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2011 16:08 Заглавие: |
|
|
Разгледах ги схемите от линковете, но не видях и на трите схеми да има ИС- TЕA1039 в захранването.
Пък и не съм видял (аз поне) да има 14" българско ТВ с TЕA1039 .
Може и да бъркам.
Иначе в познатата схема с TЕA1039 обикновено R4 и R5 си променят стойността от прегряване. Също така капацитета на С6, който е вързан към тях и на 8 крак (захранване) на ИС трябва да е доста голяма стойност. Аз съм слагал по аналогия от схеми на Филипс - 470-1000мкф.
Обърни внимание и на това, че след първоначално стартиране на захранването V5 - 2Т6551 трябва да се запуши и да не грее. Греенето на този транзистор означава, че TЕA1039 продължава да се захранва през него, а не през R4 и R5.
Тъй като схемата е доста нечетлива, може и да съм допуснал грешка при цитирането на някои елементи. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2011 21:16 Заглавие: |
|
|
Не съм правил много захранвания с този чип, ама нещо май бъркаш.
1. Захранващият пин на чипа е 9-ти, а не 8-ми.
2. Транзистора за първоначалното захранване на чипа е BFxxx, а не 2Т6551.
Ако греша, моля поправете ме.
Двете съпротивления съм ги мерил и са здрави, кондерчето беше 33 микро и съм го сменил с 47 микро.
Днес не ми остана време за него, още стой настрана.  |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 30, 2011 13:56 Заглавие: |
|
|
| Резисторите между емитерът на крайния и маса здрави ли са всичките? |
|