Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

диод КУ 711
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Май 03, 2011 18:38    Заглавие: диод КУ 711 Отговорете с цитат

Здравейте,
Някой знае ли за какъв максимален ток са тия изправителни диоди , щото от това което намирам за тях пише Imax10A , а при ток около 6 А греят доста (монтирани са на радиатор).Използвам ги за токоизправител , който е Vout 3,5V и тока , който се консумира е между 4 и 10А.Трафа е с мощност 35W , а изправителя е двупътен (двуполупериоден) със средна точка.

Последната промяна е направена от georg77 на Вто Май 03, 2011 22:18; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Вто Май 03, 2011 19:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен е KY711
KY 711 Dioda 300V 10A

виж тук

Помисли за друг диод.. Поне 20A.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 03, 2011 19:31    Заглавие: Отговорете с цитат

На самия диод пише КУ711 (на кирилица).Ще ги сменя , ама ми беше интересно , защо греят като са натоварени наполовина.
За КУ 711 нищо не намирам , а за KY 711 намирам това което си посочил (дали са едни и същи тия диоди незнам) за това питам щото имам десетина от тях и незнам за какъв ток са. Very Happy
Върнете се в началото
penkeler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Май 03, 2011 20:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук и тук го пишат за тиристор
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Вто Май 03, 2011 21:12    Заглавие: Re: диод КУ 711 Отговорете с цитат

georg77 написа:
който е Vout 3,5V и тока , който се консумира е между 4 и 10А.

При тези данни няма как да не греят,а случайно да си мерил пада в/у тях.И дали радиаторите са способни да разсеят отделената топлина.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 03, 2011 22:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Дават ги за тиристори , но тия мойте са 100% диоди незнам защо е тая разлика.Вероятно са български и немога да намеря справочни данни за тях.В една книжка на А.Шишков го има ,но и там го пише КY711 , а не КУ711 и го дава за 10 А ток.Май не са еднакви щото би трябвало да разсее тая мощност 35-(3,5х6)=14вата дори и без радиатор.
Сега видях , че съм сбъркал в първия ми пост ....трафа е 35 вата Very Happy (3,5V и 10А макс. на изхода)
Според мен диодите КУ711 не са за 10А (както и да е аз ги замених с други) , но все пак ако някой е работил с такива да каже за какъв ток са.Или ако има начин да се останови тая величина приблизително по някакъв начин та да знам занапред къде мога да ги използвам.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 03, 2011 22:56    Заглавие: Отговорете с цитат

georg77 написа:
....но все пак ако някой е работил с такива да каже за какъв ток са.....

Ами покажи ги!
NikolaiBG
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 04, 2011 0:04    Заглавие: Отговорете с цитат

georg77 написа:
Май не са еднакви щото би трябвало да разсее тая мощност 35-(3,5х6)=14вата дори и без.

Мощноста която се разсева в диода се определя от напрежението върху него в права посока (предполагаме около 0,7V) и тока който протича през него. В твоя случай става 0,7V.6A=4,2W. Това е за единия диод, но понеже двата никога не работят в един и същ полупериод, това е и общата разсейвана мощност.
Върнете се в началото
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 04, 2011 13:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Ами покажи ги!

За съжаление ми са прецака фотоапаратчето и не мога да ги снимам , но ще взема от един приятел друго и ще ги покажа тия дни Very Happy
Така ли се смята пада върху диод аз да не съм се объркал нещо(по сметките хич ме няма Embarassed )

Ха ха Very Happy оказа се , че тия диоди КУ711 са объркана партида (българско производство ) пълен аналог на KY711(производство на Тесла).Сбъркана е буквата , габарита и посоката на диода.Каза ми го един възрастен майстор електротехник.Той каза , че не си спомня параметрите , но си спомня , че като са правили изправители са слагали именно от тях щото били хубави все пак и са ги шунтирали с резистори.Препоръча ми ако ги ползвам да слагам по 2 в паралел или по 2 последователно но шунтирани с резистор.Тези резистори паралелно на диода ли се монтират за да стане това шунтиране бихте ли ме просветили Very Happy
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Май 04, 2011 17:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не си вземеш един грец 35А-струва 1-2 лева?Лесно и удобно,запас по ток-в пъти!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети