| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 31, 2011 15:16 Заглавие: |
|
|
Аз сглобих ето този http://www.avr.4mg.com/download/VAmeterLCD.pdf и остана да му фалашна само контролера но така и не остава време за него. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 08, 2011 11:43 Заглавие: |
|
|
Най после ми остана време да го довърша тоя волт ампер метър, работи сравнително добре само дето като индикация на амперметъра не може да се промени самата точка след първата нула. Със шунт 0.01ом работи до 56А. А на индикацията показва 5.600А, ако някой може да го промени в hex това ще е добре.
Иначе направих и този http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm , който е доста по лесен за изпълнение но е и при него индикацията за тока е същата работа. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 08, 2011 12:28 Заглавие: |
|
|
| В hex надали някой може да го промени, но в сорс-кода някой може и да може. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 12, 2011 21:13 Заглавие: |
|
|
И аз сглобих полския волтампермер-капацитетмер(за батерии), отличен уред. Електронната настройка на V ref на чипа,и електронното въвеждане на стойността на шунта го прави много точен уред. Отклонения само от няколко стотни от волта в най-лошия случай.
Имам излишни фабрични платки,ако някой иска да си го прави.
http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 13, 2011 13:13 Заглавие: |
|
|
Ако някой има под ръка PIC16F877 може да пробва този, който има и ватметър и да каже дали си струва да се прави.
Схемата и платката се отварят с Proteus _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 13:47 Заглавие: |
|
|
Волт ампер метъра, който направих с Attiny26 вече трети път ми направи проблем и направих ето този AVT2857 , който работи доста по добре. Автоматично си прехвърля обхватите след 20V, под 20V след точката са две показания, а над 20V е една цифра след нея. Само с температурния сензор нещо не станаха нещата (нямам за проба друг 18b20 ) Качвам в Attach цялата документация за изработката му _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
|
|
 |
|