Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

DECT GRUNDIG - ILION1 прекъсва след 30s.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 11, 2011 18:47    Заглавие: DECT GRUNDIG - ILION1 прекъсва след 30s. Отговорете с цитат

Чудя се ,дали някой може да обясни ,защо този телефон след като се натисне зелената слушалка точно след 32s. изключва от линията. Модела е от тези ,които ги дават Vivacom ,при звънене отвън също прекъсва след 5-10s. Ако не е свързан към линията ,обаче ,не прекъсва и майката си стои включена . Пробвани са всички точки от менютата ,не влияят . Дерегистрация и повторна регистрация също . Кое може да е причината ,дайте решения ? Благодаря !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 13, 2011 16:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Брей ,никой ли няма идея . Или поне такъв телефон ,да сподели как работи ?
Върнете се в началото
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Пет Май 13, 2011 21:34    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP
Задал си въпроса некоректно т.е. не уточняваш какво правиш с телефона когато натиснеш бутона за отваряне на линията/зеления бутон/ започваш ли да избираш?При изходящо или входящо повикване започваш ли разговор?Знам че не ме харчиш много много но ще си позволя да си кажа мнението.Причината най вероятно е несъответствие между А.Т.Ц. и Т.А. И за да не си губиш времето в чудене имитирай телефонна линия и пробвай Т.А.Имитирането на линията се получава като свържеш ТА и телефонен капсул последователно и подадеш захранване към тях така че да протичат 20-30 милиаампера ток.Ако ТА е в ред то това което говориш на микрофона му трябва да се чува и в тел капсул.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 14, 2011 11:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Исках готово решение ,ако някой се е сблъсквал с подобно нещо ,телефона не е мой и няма да си правя експерименти да установявам дали му стига тока от линията ,самия факт ,че при изключена изцяло линия не спира е доста объркващ . Явно ,не е тока от линията ,това което го управлява ,или поне не по този начин ,който описваш. Пък и модела се дава от VIVACOM ,което предполага ,че е предвиден за работа към линиите им .
Върнете се в началото
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 14, 2011 13:12    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP Макар че телефонните централи са цифрови те са различни помежду си.Някои изпращат сигнал за тестване на линиите през определено време други -не.Не мога да кажа какви са параметрите на тестовите сигнали и през колко секунди се изпращат но съм почти сигурен че тестващия сигнал се възприема от телефона така че той да изключва.От опит знам че тестващия сигнал разпада схеми които съм правил с релета.Като не искаш да правиш друго поне с осцилоскоп виж какви по форма и продължителност са тези сигнали.Почти съм сигурен /казвам почти защото не съм чел техническа документация на новите АТЦ/ че те са през 32 секунди.Локализирай си от къде става гафа.Сигурна информация никой няма да ти даде защото и специалистите които работят към вивакома имат достъп до репартитора само и идва ли ще имат 10% от работниците във компанията.Съкратиха специалисти и назначиха артисти
А относно телефона топката е в твоите ръце
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Съб Май 14, 2011 14:56    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Да бе, да. Ако е с карта е друго .... Laughing . Ако централата работи със стандартен телефон, значи, че няма никакво значение сигнала на "32 секунди". Ако пък не, принципа е същия. Разликата е само в набирането. Тонално или импулсно и евентуално в напрежението подадено от централата. (42 западен стандарт и около 60 волта стар.) Звъненето е със 100 волтови пикове. Линията се следи по товар. (Заето/свободно)
Може и да греша, ако има нещо супер ново по кабела на БТК.
Възможно е да не е натоварена линията правилно и централата да те изхвърля след определено време.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 14, 2011 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

В такъв случай ,нещото ,което мога да направя е да премеря пада върху телефона при "вдигната"/OFF-HOOK/ слушалка ,и после с друг телефон който работи добре ,ако пада е по нисък ,значи това е проблема ,най вероятно хардуерен ,примерно леко овъглено ограничаващо съпротивление ,което вместо 10-15 ома е станало 100 и нагоре .
Върнете се в началото
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 14, 2011 20:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Todorov сигурен ли си в това които пишеш?А пък аз си мисля че захранването на новите централи е 48 волта и ако можеш обясни ми как може телефонната линия да се натовари неправилно.И ако ми отговаряш пиши поне с термини от съобщителната техника Very Happy Shocked
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Пон Май 16, 2011 7:38    Заглавие: re: Отговорете с цитат

За напрежението си прав. Написах го по спомени. С подобна техника имах работа преди 10-тина години. Позабравил съм подробностите. Знам, че при тази проверка те изхвърляше централата. Приема, че единия телефон е затворен. Т.е. има само един абонат на линията.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети