| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Wisi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 16, 2011 10:46 Заглавие: Хетеродинен конвертор - търся схема |
|
|
| Търся схема на хетеродинен конвертор. Ще го използвам с цифров честотомер (до 50MHz), за да разширя обхвата му до към 200MHz. Знам, че над 100MHz ще срещна трудности, защото няма да мога да измеря честотата на хетеродина и измерването няма да е точно (но и така ми върши работа). Пробвах с този - http://dosmen.hit.bg/electron/hf/ukvcon1.htm конвертор, но резултантите не са задоволителни. Предполагам ще се наложи да сложа на изхода LC филтър, който да подтиска честоти над 50MHz. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 16, 2011 10:55 Заглавие: |
|
|
Обикновен брояч (например на 10 или на 100, има до 2GHZ, а и повече) не става ли?
С тоя генератор ще си вкараш голяма неточност! |
|
|
 |
Wisi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 16, 2011 18:44 Заглавие: |
|
|
С брояч ще стане, но най-вършещото работа, което намирам е SP8799, а то е до 225MHZ. Ще го поръчам утре и ще пробвам с него, но ми беше интересно да се позанимавам с хетеродинен конвертор. Дори опитах с ИС AT2003, но без успех. (Имам съмнения, че е повредена, на не ми се дават пари за нова - да събирам за по-високочестотен делител - та заради това търся нещо с транзистори. ) |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 16, 2011 19:48 Заглавие: |
|
|
Погледни характеристиките на SAB6456 |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 16, 2011 20:27 Заглавие: |
|
|
Това с хетеродин и смесител е доста остаряла работа, а и трябва да изработиш хубав филтър със съответната честотна лента за да ти спира производните от смесването. Най добре е с високочестотен делител, както са писали колегите. Има ги във всички сателитни приемници. Можеш да си намериш някой стар приемник и да си извадиш, работят със ниско ниво на сигнала. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|