| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 10:15 Заглавие: Кафе машина Rowenta-ръкохватка |
|
|
Машината е Rowenta Espremio.Проблема е в това,че като се пусне да прави кафе(дори без поставено кафе в ръкохватката) ръкохватката започва да се развива сама под действие на налягането.Чопа прескача зъбчетата,макар видимо всичко механично си е наред.Цедката не е запушена.Под цедката има една силиконова гумичка,която като я махна не се развива,но само на вода.Сложа ли кафе отново започва да се отпуска ръкохватката.Или прави голямо налягане,или има наистина дефект в самата ръкохватка.Ако някой е борил този проблем да сподели.
(какво ми тръгна на тези машини тази седмица-натрових се с кафета ) _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 10:20 Заглавие: |
|
|
| Можеш ли да дадеш снимка на цедката и ръкохватката. Ако цедката е с решетка и отдолу има само едно отворче, най вероятно е задръстена там. Това ми се е случвало много пъти. Водата не може да премине и създава налягане в ръкохватката, което в единия от случаите затяга ръкохватката така че да не може да се развива, а в другия случай развива ръкохватката. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 11:14 Заглавие: |
|
|
Ето снимки от ръкохватката.Под силиконовата гума има два отвора ,които са идеално отпушени.Не е виновна и гумата,която отваря под някакво налягане като клапан,защото и без нея с кафе поставено в ръкохватката пак иска да се развива-направо тъпизъм.Отворите изглеждат,че са запушени,но имат страничен процеп,който е идеално чист-и на двата отвора.На последната снимка се вижда добре срещу светлината. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 12:51 Заглавие: |
|
|
За да съм сигурен в цедите и ръкохватките обновенно процедирам по следния начин. Първо пускам машината само с ръкохватка и ако всичко е наред със струите изтичаща вода слагам едно по едно и останалите неща, но точно с този тип цедки съм нямал такива поблеми. Описаните от тебе ги има при изцяло металнице цедки които са с едно изходно отворче.
От първия ти пост виждам , че си го направил това.
Излиза ли вода от чучурчетата? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 15:34 Заглавие: |
|
|
Вода излиза.и кафе прави-и през двете си тече ,но налягането е голямо и се развива.Като махна силиконовата мембрана върви по добре но пак го напъва да се развива. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
arap Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 20:03 Заглавие: |
|
|
| Виж уплътнителя да не би да е сменян.Имах такъв проблем.Диаметъра същия ,но гумения уплътнител по -дебел и ръкохватката не може хубаво да легне и като напъне налягането и се развърта. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 20:57 Заглавие: |
|
|
Нищо по машината не е бутано.Още е в гаранция и е на мой приятел.Сервиза е във Варна и трябвало там да се изпрати точно там(нормално за нашата мила родина).Утре пак ще я слагам на операционната да видим. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
jordibg Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 21:44 Заглавие: |
|
|
ако ръкохватката е с бутон по средата на дръжката който я откачаот главата на кафемашината ,проблема е в износването на чопчето което я законтря. решава се с нова ръкохватка която беше около 20 лв./по спомени/поръчва се от въпросния сервиз във варна _________________ луд човек и силен ветър нема кво да ги спре |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 21:57 Заглавие: |
|
|
Баш такава трябва да е.И аз мога да му я доставя.
NoShTeN,не повдигай стари теми.От отдавна вече имаме постоянно на склад такива ръкохватки,нови.Цената ти е на лични. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Вто Яну 31, 2012 18:33; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2011 23:55 Заглавие: |
|
|
| Не съм съгласен, че трябва да се праща във Варна. В Търново има 4 или 5 сервиза, които работят с България сервиз гаранционни кафе машини Rowenta. Аз работя в единия от тях. Друг е въпроса, че цедките и ръкохватките не влизат в гаранцията. Според мен проблема ти едва ли е от ръкохватката, но ти можеш точно да кажеш най-добре. Ако държиш на своето обаче иди в комплкекс "Слъчнев дом" на беляковско шосе и потърси нещо такова в магазина на Максим. Там има много части и аксесоари за кафемашини. Във Варна ходят само кафе роботите или уредите, които лично те искат да видят, разбира се след като се отправи запитване и се организират нещата със съответния сервиз. |
|
|
 |
|