|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PENEV Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2011 14:30 Заглавие: TV SONY KV-32FX68E, AE-6B шаси, криви картината. |
|
|
Здравейте! На въпросното SONY смених ТХО/с ELDOR/ и транзистора 2SC5696 /с оригинален/ телевизора заработи, но има проблем с картината /долу/ .Проверих +B и другите напрежения и дадените осцилограми за това шаси които се мерят нормални, с изключение осцилограмите на +H,-H и +V,-V/ на отклонителните бобини/ които не мога да ги синхронизирам на осцилографа.А осцилограмата на ABL има следната форма /по-долу / ,откачах веригите на ABL и осцилограмата е същата. Проверявах и веригите за корекция но не открих нищо съмнително.Моля за съвет !
http://imageshack.us/photo/my-images/20/img0480wm.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/215/abl12r88402v.jpg
Последната промяна е направена от PENEV на Пет Май 20, 2011 15:40; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
PENEV Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2011 16:02 Заглавие: |
|
|
| Извинявам се за картинките! И да добавя че размера на картината е нормален, за снимката умишлено съм избрал друг формат, за да се виждат по-добре краищата на картината.В моментите които криви размера се свива с по 5-10 мм и в двете посоки . |
|
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2011 17:49 Заглавие: |
|
|
Според мен или е лоша филтрация на +В или някой високоволтов кондензатор до крайния транзистор на Н _________________ Обичам надписа - made in Japan |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Пет Май 20, 2011 19:01 Заглавие: |
|
|
А според мен е по добре да не бара там където не му е работа
Това ,че е успял да ,,ундурдиса" някой и друг ТВ, не значи , че може да ремонтира телевизори!
Има сервизи където могат да го ремонтират!  |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Нед Май 22, 2011 13:01 Заглавие: |
|
|
takiev При цялото ми уважение но моля ви не изказваите мнения за хора които не познавате.Ако можем да помогнем на колегата нека го направим.
Колегата Пенев е много по професионалист от доста колеги по сервизите. _________________ gsm 0878295870 skype velomelo1 |
|
|
 |
Rumen Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 23, 2011 21:28 Заглавие: |
|
|
| Провери дали е добре вкаран кабела в комина на ТХО да не искри там |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 23, 2011 22:57 Заглавие: |
|
|
...ми, рекох и аз да драсна два реда тука. И най-вече заради неграмотниците, наречени "професионалисти", работещи волю-неволю в някои заведения, наречени "сервизи"!
1. Съвсем по темата искам уточнения как точно изглежда тази снимка на дефекта:
, щото според мене горе се вижда нещо като обратен ход по кадри, а долу, по-светлия участък, може и да е от камерата или фотото ?
2. В обменника за това шаси документация има всякаква. Включително и алгоритъм за ремонт на хор. отклонение.
В тази връзка специално обръщам внимание на това :
3. Добре е да се извади схема на хартия и да се гледа цялостно, защото половината елементи, означени с ** , не участват в играта ...
4. Осцилограмите по схемите са с означения TPx , и като някой иска, ако иска, да покаже нещо се придържа към сервизните обозначения и съответните места за мерене
(Осцилограма в т. ABL не си спомням да ми е послужила за нещо, освен като стойност на напрежение, измерено с волтметър.
...
И извън темата, повод заради който написах горното :
Само преди няколко дни пуснах в експлоатация GRUNDIG CUC4511, с диагноза кинескоп
Дефектна TEA5101. Даже и опит за смяна нямаше !
Там наблюдавах подобно къдрене само в средата, хоризонтално, заради дефектен C421, в схемата на TDA8170 . /на мерене -здрав /
...
Желая ви успех в ремонтите  |
|
|
 |
PENEV Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2011 13:30 Заглавие: |
|
|
Rumen Rusev, уцели в десятката!
Кабела е искрял в комина на ТХО!След неговото заголване и добре вкарване в комина, всичко си дойде на място!
Причината да се спра на ABL е че както бях писал в първият пост,+B и осцилограмите на хор.отклонение / включително и на намотките за +200V,+15V,-15V и тази на HEATER/ бяха нормални а само тази на ABL зашумена което ме навеждаше на мисълта че става нещо с ТХО/високоволтния изправител/, или нещо друго което пропущах.
Благодаря на отзовалите се и най-вече на Rumen Rusev!
За информация сега осцилограмата на ABL / на видео вход-без сигнал/ е при DC, 2V/D.
Лек ден! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|