| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitko29 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2011 14:33 Заглавие: Въпроси за FM. |
|
|
Здравейте,наскоро си направих в домашни условия един фм предавател от 88 - 108 MHZ,така заработи с наместването на антената,първият проблем ми е че излъчването може да се осъществи от 50 до 200 метра което не е много малка за лична полза.
Искам да попитам по какъв начин мога да усиля сигнала да кажем 500 метра и така ако въобще е възможно.
Второ коаксиалният кабел който ползвам с дължина от 50 см по моите сметки за 108 mhz - е доста нестабилен смисъл когато ръката ми се доближи до устройството настава пращене наясно съм че де стабилизирам нещата но не знам как мога да е направя по стабилна а най вече може и начина по който слагам антената (вертикално на платката) да не е вярно - също така аз го правя в затворено помещение а може би то трябва да е на открито .......
И на последно място може ли някакво обяснение по какъв начин трябва да направя приемник на тази честота.(не искам схеми - е освен ако не е някоя изпипана за целта която ми трябва се налага да може колкото се може по малко.)
Благодаря на всеки отговорил предварително.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2011 17:52 Заглавие: |
|
|
Всеки стандартен УКВ приемник за концертни станции работещ на този обхрат е достатъчно качествен и чувствителен. Въпроса е, доколко е разрешено да изработваш предавател и да го използваш на този обхват. Глобите за нерегламентирани излъчвания са солени. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
mitko29 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2011 18:50 Заглавие: |
|
|
Аз смятам да вкарам в 21 век на баща-ми ресторанта като сервитиорите ще имат и приемник и излъчвател както и в кухнята и ще могат да се правят поръчки цаката е,че закона забранява нерегламентирани излъчвания само ако те са публично по деяние ,тоест може да се хване от всеки но не и ако само определени устройства могат да приемат този сигнал.
Та някой може ли да ми каже как да използвам правилно антената,защото докато е сложа правилно I шум да стане по ниско виждам големи мъки и най вече как мога да разширя обхвата не 200 метра ами 500 може би някакъв RC усилвател (за да мога да направя така наречените Антенни усилватели).
Но в какво ще се целя в увеличаване на dB ?
Искаше ми се и някакви просто приемниче да измисля тъй като предавателя е около 2,5 см захранва се с компактна 9 волтова батерия.(за удобство иначе 4,5V) и исках да си пастнат по размер за да мога да ги екипирам както подобава , също ми се искаше и антената да е направя не толкова претенциозна .
За това моля дайте някакви отговори,най вече очаквам тези който са се занимавали с подобни неща и те да кажат нещо.  |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2011 20:32 Заглавие: |
|
|
| Купуваш на сервитьорите часовници с вградени PМR радиостанции и не се занимаваш с глупости. Обхват километър и не са забранени. |
|
|
 |
mitko29 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2011 20:43 Заглавие: |
|
|
А къде остава забавлението в това
Не се отговаря с този бутон |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2011 21:32 Заглавие: |
|
|
Забавлението ще го усетиш, когато започнеш да излъчваш в забранен диапазон (например 88-108)
Има си модули приемник/предавател за свободните честоти, може да ги използваш тях. |
|
|
 |
mitko29 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2011 21:45 Заглавие: |
|
|
| ststefanov написа: | Забавлението ще го усетиш, когато започнеш да излъчваш в забранен диапазон (например 88-108)
Има си модули приемник/предавател за свободните честоти, може да ги използваш тях. |
Това не е забранен диапазон - при положение че има радиа който работят на 90 mhz -92 едва ли ще имам проблем при положение,че само аз си го чувам това е добре де и хора който са в сградата ама колко човека слушат радио докато примерно качват стълбите или обядват....
Искам аз да си го направя не искам да ходя да давам пари за китайски боклуци и дори и да не са (то не че моето ще е по добро но поне ще знам че аз съм си го човъркал и аз ще мога си го оправя.)
Както и да е аз вече си сглобих,ясно че от тука няма хора дето да разбират от това. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 21, 2011 21:54 Заглавие: |
|
|
Явно нито имаш намерение да обърнеш внимание че някой ти върви след задника и коригира,нито пък мислиш да се съобразяваш с отправената забележка.Още повече че ти е правена и други пъти в други теми,така че викам да получиш едноседмична почивка от форума.
А мнението ти за потребителите на този форум и от какво разбират(или не разбират)те съветвам да си го задържиш за себе си. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|