Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет при избор на бойлер?
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2011 1:03    Заглавие: Съвет при избор на бойлер? Отговорете с цитат

Здравейте, днес ми протече бойлера за нещастие някъде от горе т.е. не е от фланеца. Марката е Tesy 80L вертикален.. И за нещастие като проверих кога точно е закупен се оказа, че му е изтекла гаранцията с няколко месеца. Като цяло четох доста мнения пък и имам така да се каже някакви наблюдения и везните клонят към Дипломат ако трябва да избера Българското. Но чета и много добри мнения за stiebel-eltron, ariston и fagor. Определено Tesy повече няма да е... За Diplomat също четох малко негативни мнения но като цяло по-добре.. Някакви предложения?
Radko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2011 7:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко е въпрос на късмет. Имах ТЕСИ, който протечче точно 2 седмици след гаранцията, сега имам Дипломат, който протече на втората година от гаранцията, та ... май това е за предпочитане.
Освен това сме правили рентгенови снимки на заварките на бойлери с неръждаем казан, и там нещата също са на магия.
dodov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Попово

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2011 8:05    Заглавие: Re: Съвет при избор на бойлер? Отговорете с цитат

Марки и модели много, като купуваш гледай гаранцията за водосъдържателя да бъде мин. 5г. Стъклокерамичното покритие е по-добро от емайловото. При емайловото се получават пукнатини от температурното разширение на метала и от там започват проблемите. За ел. управлението, всичките са едни и същи, излизат като консуматив и се сменят. Има и с цифрови дисплеи за температура, анодни защити - колкото да привлекат окото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2011 8:11    Заглавие: re: Отговорете с цитат

http://www.eldominvest.com/ Тези са със сертификат. Вземи си от тях.
http://eldominvest.com/bg/aboutus/main.html Почти всичко е за износ за западна Европа. Не вземай нищо леко.
Преди десетина години сестра ми си взе италиански бойлер. Мноого готин и даже много лек на носене Laughing . 2 години и замина. Беше марков. Няколко пъти по скъп.
Върнете се в началото
jonov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Комощица

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2011 10:16    Заглавие: Re: re: Отговорете с цитат

Защо не разгледаш тези , от перални и хладилници нямам оплакване , но не знам бойлерите как са ?
http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/%28xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-9_1_73_94_77_6_9_85_95_83&cat_name=%D0%9E%D0%B1%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B8&uiarea=3&carea=DEBA6B7C581880F1A90A002481B479E9&cpgnum=1%29/.do?rf=y

Последната промяна е направена от jonov на Вто Май 24, 2011 10:55; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2011 10:31    Заглавие: Re: re: Отговорете с цитат

Благодаря за отговорите. Значи то ел. часта никак не ме притеснява, а тези който са с LCD та и т.н. не бих ги купил.... Той моя докато беше в гаранция съм го ремонтирал 10 тина пъти по ел. инсталацията поради факта, че техниците ме мотаха с дни и накрая просто спрях да се занимавам с тях. Идеята е казана да е корав и да пази дълго топлата вода тъй като този изстиваше за няколко часа Shocked . До колкото разбрах Дипломата е една идея по-добър от Елдом и поне няколко от Теси.. За килограмите - ДА колкото е по тежък толкова по дебели стени има на казана и е по-добре което при мен е почти задължително тъй като "водата" ни е толкова варовита, че НЕ става и за готвене.. Сега като монтирах една джаджа за "омекотяване" малко от малко се по оправи. Другото което четох, че има значение какъв е бойлера ако искам в последствие да слагам слънчеви колектори което като цяло е блазнеща инвестиция за в бъдеще. Но не беше обяснено нищо конкретно.
п.п. jonov коя марка точно, че от линка ми излизат всички !?
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2011 10:43    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Не бих казал, че ел. часта не е важна. Колкото е по просто, толкова по малко има какво да се чупи. Елементарно, защитено и надеждно!
Разгледай тези модели. http://eldominvest.com/bg/id/19/page/1/boilers.html
Ако имаш пари -вземи си от неръждаема стомана. Ще те надживее.
И 100% да е български със сертификат за качество. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Колкото повече сертификати -толкова по добре. Няма ли такива -забрави. До колкото помня тези на Елдоминвест са първите със сертификат ISO 9001. От 2008г. не знам някоя фирма да е покрила нормативите им. Но нищо не пречи да провериш сам: http://www.sgs.com/clients/certified_clients.htm

Последната промяна е направена от Todorov на Вто Май 24, 2011 10:51; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2011 10:46    Заглавие: Re: re: Отговорете с цитат

Аз не казвам, че не е важна просто като пари за поддръжка не е толкова болка за умиране. За жалост няма как да го направя с контактор докато е в гаранция. Но проблема ми е повече да не се спука и да държи топла вода, а не като този след 2 часа да е студена Shocked
jonov
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Комощица

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2011 10:51    Заглавие: Re: re: Отговорете с цитат

Извинявай , не проверих линка Very Happy бях ги сортирал само марката gorenje , но явно не се е получило .
Върнете се в началото
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 24, 2011 10:54    Заглавие: ре: Отговорете с цитат

Сега за контактора ..... Laughing . Имам една идея, доста стара -да мина само на нощна енергия с бойлера. Контактор и управление с ел. часовник.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 1 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети