| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
peter74 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 23, 2011 19:00 Заглавие: проблем със" зареждачка" на АТВ |
|
|
| Та проблема е следния : въпросната зареждачка има задачата да подържа около 14 волта напрежение независимо от оборотите на двигателя.Представлява залята със смола електроника в която влизат + и - от акомулатора и още два входа на които влизат краищата на намотката от динамото.Поради дефект на въпросното устройство(късо съединение между всички клеми)го замених с ново.То обаче не тръгна,отново при търговеца,дава ми ново,уточняваме,че няма разлика в разположението на клемите,но и с новото ефект никакъв.Вързах на краищата на намотката 24 волтова крушка от фар-60вата,на празен ход се индуктираха 15волта и с покачване на оборотите стигна до 80волта.При положение ,че имам 12,5волта от акомулатора и минимум 15волта индуктирано от динамото защо въпросната зареждачка не работи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stefan_gb Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 23, 2011 19:27 Заглавие: |
|
|
| При условие че магнета ти вдига 80 V говори че няма товар в веригата. В блока би трябвало да има изправителен блок и реголатор на напрежение , едно от двете е неизправно. Виж дали корпуса на блока изисква собствена маса ако е матален. |
|
|
 |
peter74 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 23, 2011 20:18 Заглавие: |
|
|
| Както споменах смених две зареждачки от магазина,едната от които я пробваха пред мен на един скутер,там работеше а при мен не.Корпуса има вътрешна връзка с клема минус. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 23, 2011 20:59 Заглавие: |
|
|
Провери динамото за повреда. Най- добре сложи друго за проба. При късото може да се е повредило. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
peter74 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2011 7:41 Заглавие: |
|
|
| Отворих динамото,никакви поражения,представлява обикновена намотка върху метална котва.Самия факт,че генерира достатъчно енергия,че да свети 24 волтова крушка за фар(която изгоря на по-високите обороти от пренапрежение)ме кара да приема динамото за изправно. |
|
|
 |
pandonow Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2011 8:31 Заглавие: |
|
|
| по принцип на мпста от тип мотор им слагат тъи наречения магнет който е с 3 намотки като класически 3фазен генератор самоче с постоянен магнит след него се слага 3фазен мостов изправител и стабилизатор на 12-15в. та на тебе сигурно е изгоряла тази 2рата част. магнета е нормално в по високи обороти да дигне 80-100в. само ми е интересно защо излизат само 4 кабела от електрониката би трябвало да са от 5 на горе |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2011 8:36 Заглавие: |
|
|
Няма логика тогава. Ако всичко е наред, значи модулите които ти дават не са за този модел. Виж някъде по пътя между зарядното и динамото да не би да има още нещо скрито. Или да не би акомулатора да е дал на късо и да ти включва някаква защита на модула. Просто няма какво друго да е. Виж също кабелите да няма прекъснал кабел. Ами то това е. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Вто Май 24, 2011 10:20 Заглавие: |
|
|
Пичове,
пише се акумулатор, а не акОмулатор.
регулатор, а не регОлатор.
Все пак днес е 24 май.....  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
peter74 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2011 11:43 Заглавие: |
|
|
| Приемам забележката,жалко,че няма отношение към проблема ми.Ама и аз на какви правописни абсурди съм се натъквал по форумите,че ми иде да заплача... |
|
|
 |
vesomeso Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 24, 2011 20:26 Заглавие: |
|
|
| http://www.kreidler-verein.de/e_e_motoplat03.jpg Ориентираш ли се по тая схема?Разликата м/у твоята и тая е ,че тая е за двунамотков генератор. Възможни проблеми липса на "+"след контакт,маса,може да има предпазител(вероятно прекъснал) м/у "+"на генератора и "+"на акумулатора,много разреден акумулатор .Успех с ремонта . |
|
|
 |
|