| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 28, 2005 21:13 Заглавие: |
|
|
| TIReX, нямам намерение да влизам в темата за цените, просто се опитах да обърна внимание на факта, че за подобна техника - захранването има съществен дял в общата сума, назависимо от това как ще бъде направена останалата част. Особенно когато изходната мощност е (или около) трицифрени числа. И сметките без да се отчита това не са съвсем коректни. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 28, 2005 21:23 Заглавие: |
|
|
Да напълно си прав както винаги и ще разкажа откаде може да си намери и евентуално радиатори със захранване:
Кондензаторите са по 2лв единия и са достатъчни 2 такива, но са по 10милиФарада и е по добре да са по 3 за напрежение ако варианта е стерео и както се изрази мощността е "трицифрено число"
Грец се намира лесно или се сглобява там да отидат 2 лева.
Радиатор кам 10 лв от магазина или 2ра употреба от пунктовете за стар метал.
Трансформатора е от 5лв до 100лв и Зависи дали ще го купите от магазина или ще поръчате на някое джипси като намери да ви се обади да го вземете или направо да си търсите на гореспоменатите пунктове за стар метал (кадето са на килограм по 0.6лв мах). Най-некоректно и евтино е като го намерите да го хвърлите през оградата и да си го приберете после, а да заплатите само евтините метали които сте награбили (защото ако сте без нищо става подозрително). В стара загора на гарата знаят че такива нещя се търсят и циганите ги отделят за такива като мене И мисля да се спирам че да не преместят темата заради мен.
Аде и касмет! _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2005 14:47 Заглавие: |
|
|
TIReX имам въпросче към тебе,търся си радятор ама големичак ми трябва и си мислех за вторичните суровини ама като ида там кво да търся подяволите,някое алуминиево "блокче" и после да си го префасонирам в някаква форма или както се базиках там в един пост да си търся двигател на симсонка и от цилиндрите(той е един:),малко с флекса и опалааа радятор е малко грозен амаа От какво и какво да търся  |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2005 15:16 Заглавие: |
|
|
Ми радиатори като радиатори, обикновенно се налага да си ги свалиш от някоя машинария която за занесли но са си най обикновенни. Има едни машини с много големи и хубави радиатори и познай какво охлаждаха с тях ... резистори Не ги е срам  _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2005 17:49 Заглавие: |
|
|
| Е добре де пречи ли ми ако намеря както казах алуминиево блокче без да е оребрено,и ще се охлажда ли добре така или пак както казах трябва да го покълцам малко докат му напрая ребра?? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2005 18:01 Заглавие: |
|
|
Morphadron, топлообмена е процес който зависи от площа на едно тяло и раликата в температурите.
Поради тази причина се използват оребрени радиатори, а не монолитни блокчета. При еднакви габаритни размери едно оребрено тяло може да има в пъти по-голяма площ!
Да не говорим, че в зависимост от начина на оребряване е от значение как ще бъде поставен радиатора за да има най-ефективен топлообмен (особенно в случай, че се разчита само на естественна конвекция).
Малко е останало темата да замине в друг раздел! |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2005 21:52 Заглавие: |
|
|
Добре спирам за радяторите дайте да лафим за ТДА-то нали това е темата Някой праил ли е мсотовото при +/-35волта И дали тия 200вата на 8ома се постигат при това захранване Че имам такава схема пак незнам дали е вярна или само паккк поредната мъгла в очите на любителите. |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2005 22:38 Заглавие: |
|
|
аз съм го забърквал мостово обаче не успях да го чуя
обърках + с минус още пазя платката с всички елементи има ли мераклий
забъркаи го не вярвам в даташийта да дават мъгли  _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Съб Апр 30, 2005 10:30 Заглавие: |
|
|
Е даде ама в пдф-а ората са писали 170вата на 16ома макс,а аз намерих няква схема дето при 35волта вадят 200вата 8ома(тя схемата е същата акто тая в пдф-а) ама данните са други като краен резултат,и май ше го "забъркам" дето викаш пак квото излезе Ама немоя си намеря радятор ората пишат че дига до 150градуса и се чудя какво да му туря амаа,тва е друга тема ма и предложения приемам де  |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 30, 2005 13:29 Заглавие: |
|
|
е то където са 170 при незабележими изкривявания там и 200 при пълен мъгел по добре спази оригиналната схема
за 94 съм чувал че каквото и да го правиш без да му обръщаш захранването не гори даже да му окъсиш изхода при макс мощност (обаче не съм пробвал )след като го налепиш може да пробваш на по ситен радиатор
а еи тъи между другото имаш ли представа от 150вт. _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
|