| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2011 17:24 Заглавие: BIOS за дъно NF52-A2 SE |
|
|
| Дъното е спряло да работи след смяна на BIOS. Търся BIOS като bin файл за да го запиша във флаша. Флаша е 4Mbit MX25L4005. На страницата на BIOSTAR има файлове за BIOS с разширение .bs - мисля че не са за запис с програматор а посредством програма за обновяване на BIOS за конкретното дъно. Прилагам и файла,прочетен от чипа. Приемам и други идеи за съживяване. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2011 19:34 Заглавие: |
|
|
Сваляш този N52DAB13.BS Преименуваш го на .zip и вътре имаш bin файла
Сега забелязох, че това което си качил също е .BS Затова наливай директно .BS файла Сам може да се увериш  |
|
|
 |
AA Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2011 21:00 Заглавие: |
|
|
| Сбъркал съм модела на дъното - NF520-A2 SE a не NF52-A2 SE - извинявам се за грешката . Сега за файла - това,което съм качил е rar архив на bin файла,прочетен от флаша - bin-a e 512KB. Не знам как се вижда като .BS Преименувах файла N52DAB13.BS на zip и като го отворя действително изглежда , че има архивиран bin но размерите на файловете са странни - архива е по-голям от архивирания файл - самия той също има ненадежден вид като се отвори с някакъв редактор. Може и да греша нещо но мисля , че не това е начина за оправяне на проблема. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 0:05 Заглавие: |
|
|
Да го беше зашил досега.
.bs си значи по подразбиране 512К,ако това има някакво значение.
Файлът си е ОК,идва от официалният сайт,с нужният размер.Не се виждат засади,не е хитро архивиран.Трябва да работи. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
AA Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 8:07 Заглавие: |
|
|
| Оказа се,че собственика е спазил процедурата и е свалил и запазил стария файл от флаша преди да го смени.С него дъното тръгна. *.BS файла явно не е във формат за програматор. Прилагам работещия файл. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 11:23 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | .BS файла явно не е във формат за програматор | Току що записах биос с разширение .305 на един Асус и си работи.*.305 формат за програматор ли е?Трябва да си изясниш някои детайли от теорията и евентуално да смениш програматора. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
AA Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 13:27 Заглавие: |
|
|
| Явно се изразявам неправилно - не става дума за това какво е записано като разширение - *.bin или *.bs или *.305 - може и нищо да не е записано - въпроса е в структурата на файла. Може да се отворят файловете goodbios и N52dab13 примерно с HexWorkshop - в началото са съвсем различни - след адрес 10000 са почти еднакви.Те файловете няма как да са еднакви - единия все пак е от работил компютър със записани конкретни настройки.Може частта в която се различават да няма значение за правилното стартиране на дъното - аз поне не съм компетентен по въпроса а и не ми се правят проби при вече решен проблем.А относно теорията и програматора - винаги е добре човек да знае повече и да работи с по-добра техника - но никой не знае всичко и едва ли някой има всичко най-добро за даден вид работа. |
|
|
 |
|