| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
x_name41 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2011 23:54 Заглавие: Проблем със зарядно за лаптоп за автомобил! |
|
|
| Значи проблема е, че посочената схема нещо не осцилира нормално, в смисъл че когато и подам 12В. от АТХ въобще няма повишаване на изходното напрежение, а чак след като докосна с пръст извод 6 на ИС и маса или плюса тогава започва да генерира и да се покачва рязко изходното напрежение до 25-30В. ако не и повече, и като си махна пръста спира да генерира а уж всичко е както по схемата с изключение на някои подробности като например че полевия транзистор ми е 2SK1388 до 30 Волта, Шотки диода на изхода ми е MBR4045PT, двата емитерни резистора R9 и R10 вместо 6.8 съм ги сложил 5.6 Ома тъй-като не ми се търсеше, дросела вместо с 21 навивки е с 13 навивки върху тороид 22мм. диаметър, кондензаторите на входа и изхода не са по 4 а са по един 3300uF/16V на входа и един 2200uF/25V на изхода и че, кондензатора С12 съм го сложил полярен но със сигурност невярвам да е от това така че, моля някои ако има идея от какво може да е нека посочи причината, всъщност бях предположил и това че, може би иска някакво преднапрежение в изхода за драйверите но смущаващото е че в изхода на ИС като че ли няма никакви осцилаций, а измерванията съм ги правил с прост дигитален мултимер и той не показа никакво напрежение на изхода с изключение на случая на докосването с пръст където отчете някакви миливолтове. А ако някой разполага и с изпитана проста подобна схема на такова зарядно нека я посочи ще е още по добре, благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pulsar Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 11:06 Заглавие: |
|
|
Премери на 3 пин на чипа какво имаш. Мисля, че ако имаш над 1волт ти сработва защитата на чипа. Пробвай да разкачиш 3 пин и виж дали ще започне да генерира. _________________ Що е RED - не е у ред !!! |
|
|
 |
zaioristu Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 18:53 Заглавие: |
|
|
| Правил съм я същата схема с елементите които са дали и тръгна без проблем.Само си настроих изходното напрежение и вече 1 година няма проблеми.Най вероятно имаш грешка в изпълнението. |
|
|
 |
x_name41 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 18:58 Заглавие: |
|
|
| При измерването се оказа че, напрежението на извод 7 е 2.32В., а на извод 3 е 0.18В. при което чипът леко загрява. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 19:22 Заглавие: |
|
|
Сложи неелектролитен С12, там има компаратор в тази верга и може да се шашка нещо. Ако няма на магазина свържи 2 по 2,2последователно със еднакви полюси, да остане в краищата един и същ полюс и си готов. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
x_name41 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2011 20:25 Заглавие: |
|
|
| сега сложих 1uF неполярен стандартен кондензатор и пак същите резултати и вече започвам да си мисля че, сигурно чипа нещо е дефектирал, тъй-като съм го свалил от старо изгоряло ATX. |
|
|
 |
x_name41 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2011 15:46 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за отзивите, проблема е решен след като смених чипа с нов (добре че бях го сложил на цокъл) от магазина схемата тръгна както трябва. |
|
|
 |
|