Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Harman Kardon AVR 7550HD понижаващ трансформатор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
juggy
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 02, 2011 21:11    Заглавие: Harman Kardon AVR 7550HD понижаващ трансформатор Отговорете с цитат

Здравейте,

Уредът е ресивър Harman Kardon AVR 7550HD от US.

От доста време чета за понижаващ трансформатор но така и не мога да разбера дали е по-добре да се пипне самия уред или е по-добре да се вземе външен. До, колкото разбрах трябва да се вземе предвид волтажа, честотата, и мощността. Моля някой про от форума да помогне, да пренасочи към специалист за извършване на услугата или поне към марка външни трансформатори.

1) 220 към 110 понижаващ траф ми казаха че ми трябва (но на уреда пише 120 V така и не ми е ясно кое е правилното)
2) Hz няма ли да влиаят (50 vs. 60)?
3) Максималната мощност я дават 1405W и ми бяха препоръчали да си взема 2000W понижител???
4) нещо казваха да е стабилизиран но не ми е ясно какво точно
5) също можело да има проблем ако се използва с разклонител защитаващ от удар: http://www.gson.org/stepdown/

Предварително благодаря за помощта.

Страх ме е да си купя някой китайски боклук и да изпържа хубавия ресивър... (извинявам се предварително че писах два пъти ако някой почне да се ядосва но системата не ми даваше да изпращам лични ако не съм писал два пъти аз четох другите две теми и се надявам някой да помогне)

Последната промяна е направена от juggy на Пет Юни 03, 2011 1:45; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Чет Юни 02, 2011 21:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Тука го дават 7х85W. линк
Не знам от къде го видя 1405W
Ресивъра е с трансформаторно захранване Виж тук http://www.amazon.com/Harman-Kardon-AVR7550HD-Channel-Receiver/dp/B002E285UO така, че понижаващ трансформатор 220/110/1000W ще ти свърши работа . Примерно един от тези линк

P.S За да чуеш наистина качествен звук ти трябват сериозни колони. Иначе си оставаш само с лепенката "Harman Kardon"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
juggy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2011 1:06    Заглавие: Отговорете с цитат

първо благодаря ти че ми помагаш...

1) точно там на 67стр пише:
Power Requirement AC 120V/60Hz
Power Consumption 120W idle, 1405W maximum

аз го интерпретирам че максималната мощност е 1405W. Ако приемем че е така то колко мощен трансформатор ми трябва? 1500 или 2000W или повече? Като бях в магазина на Harman ми препоръчаха 2000W ама е хубаво специалист да каже...

Това че на повечето трансформатори пише 220/110 а всъщност ресивъра иска 120V???? проблем ли е?

Hz-ите играят ли роля тъй като тук токът е на 50Hz а в US e na 60

"Ресивъра е с трансформаторно захранване" ? това променя ли нещо? Извинявам се ако звучи глупаво, но все пак съм медик ентусиаст а не електричар Smile По добре ли е с външно или е по-добре да се пипне отвътре?

Линкът който си пратил: изпробвани ли са трансформаторите и издържат ли на постоянна употреба? Аз съм от София а магазина им е в Стара Загора. Предполагам че имащ и читава алтернатива за София?

2) Засега съм се спрял на следното оборудване 7.1 канала домашно кино:
JBL ES 80 - 2бр
JBL ES 150P - 1бр
JBL ES 10 - 4бр
JBL ES 25C - 1бр
2 колони за баня свързани с A-Bus към ресивъра
JBL AB-2 контролер + конзола за вграждане (за банята)
50" Panasonic G30 плазмен телевизор
Dune HD Max Bluray/Media player

Критики/Препоръки се приемат особено по отношение на плейъра тъй като не намерих по-добър да съчетава хем дискове да яде хем медиа плеър хем да е за всички региони хем да поддържа много формати хем да е мрежови...

Благодаря пак на всички които помагат...
Върнете се в началото
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: По света и у нас

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2011 12:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Плеърните проблеми ще се решат най-лесно с компютър.
Ако ще купуваш понижаващ не пести от мощността, вземи 2kW.
Другия вариант освен понижаващ трансформатор е да се отвори ресивъра и да се смени или пренавие трансформатора. Нито едно от двете е особено приятно, но пренавиването ще ти спести пари, а и по-елегантно ще стане, защото няма да ти трябва 10 килограмова буца желязо и мед да седи до ресивъра. Обаче това значи разглобяване на устройството, може да се наложат и други малки модификации.
Ако целта на системата е домашно кино - добре, но ако искате да слушате музика с нея най-добре си вземете нещо качествено стерео.
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2011 14:16    Заглавие: Отговорете с цитат

В Конрад продават такива понижаващи трансформатори 2000W на прилична цена .Вземи си от там и не се интересувай повече от мрежовата честота и тия 10волта защото ако погледнеш реално никъде мрежовотото напрежение не е 230в и честотата не е точно 50херца.А че щяло да седи около усивателя ,нали няма да го носи на гръб.
juggy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2011 16:17    Заглавие: Отговорете с цитат

1. След няколко консултации и препоръки мисля че най-добре ще е да се вземе нещо външно от което ми препоръчаха да е разделителен трансформатор вместо прост автотрансформатор. Може би наистина има защо да е разделителен, не съм наясно но ще търся такъв...с 2kW мощност. Някой ако знае фабрични такива в София ще съм благодарен...ще питам в Конрад, но ако някой знае качествен моля да сподели.

2. "Ако целта на системата е домашно кино - добре, но ако искате да слушате музика с нея най-добре си вземете нещо качествено стерео."??
JBL ES серията не е ли достатъчно добра за слушане и на музика? Препоръчаха ми я специалисти. LS серията е в пъти по скъпа. Слушах ги и двете серии и дори ES ми допадна повече като звук. Разбира се това предполагам е и отчасти субективно за всеки...
Върнете се в началото
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2011 17:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре е да знаеш, че автотрансформатора е почти наполовина по-малък от разделителния трансформатор.
Не съм запознат с твоята уредба, но ми се струва че 2 киловата е малко в повече. И все пак, ако държиш мога да ти намеря такъв разделителен траф, който дълговременно да издържа тези 2 килoвата, той е с размерите на табуретка и се носи от 2 души. Ако проявяваш интерес пиши ми на лични.

Последната промяна е направена от gakal на Пон Юни 06, 2011 9:11; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: По света и у нас

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2011 20:04    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.novatechbg.net/en/products.html
Говори с тези, задоволяват почти всякакви мощности, имат екстри като екранировки и подбиране на материала за магнитопровода според предназначението на трафа.
За звука - човек свиква със системата си. Докато не чуе нещо по-добро. Добре е, че тази те радва. Идеята ми беше, че стерео усилвателите обикновено имат по-добро качество, разбира се зависи какво купуваш.
Върнете се в началото
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2011 1:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Вижте сега. Човека е нагласил повече от 10000 лева за качествен звук и картина. Такива неща като понижаващи трансформатори отпадат. Не може да му отиде някой на гости и да го пита какъв е тоя кютюк 10 кила при система с Harmon Kardon? Решението е следното:
Отива в сервиз на Harmon Kardon /или Реал електроник или при Веско Тодоров при "Фактор"/.Там да му намерят оригинален трансформатор за 220 волта. Този ресивър за европа се подвизава по името AVR 755. Просто нулата накрая за всички модели се отнася само за щатите и Канада. Вярно няма да е евтино но си струва преработката. Ако питащият все пак се цинцари за пари , другият номер е да отиде в някой завод и там да му навият трансформатор. Някой преди мен предложи линк. Имайки в предвид, че качествения трансформатор е основен елемент в усилвателите /Просто недомумявам защо такъв модел не е с тороидален трансформатор/, просто навиването му в български условия не го препоръчвам.
Закупуването на понижаващ трансформатор 220/110 може да причини електромагнитни смущения ако е монииран в близост до апаратурата за което никой на споменава.
Относно питането за плеяра препоръчвам добър модел на Sony. Оносно мултимедията има отделни устройства. Лично аз имам най- евтиния модел на Raidsonic
Raidsonic IB-MP305A-B . Има мрежа и чете всякакви формати. Има и редовен ъпгрейд на софтуера. Виж тук за други модели
http://www.itshop.bg/category/21/pleyari.html
Относно колоните ,те не се поръчват по "интернет". Тях трябва да ги чуеш на място ,макар, че в магазина и у вас акустичните свойства на помещението са съвсем различни. Предложените от теб JBL не съм ги чувал но за тази цена чуй Carvin vega щом си от София. линк

P.S Много ми е инересно защо този модел ресивър в Канада струва под 1000 долара, а в България аналогичен модел в лицето на АVR760 струва над 5000 лева в музикална къща "Factor" .
А оносно телевизора аз имам PANASONIC TX-P50U20E . Не ми стигнаха парите за V серията. Качеството на карината е несравнимо с LСD. Изключително дълбоко черно. При V серията има отделен филтър на стъклото за премахване на отраженията . Ти явно знаеш. Лошо, че новата серия на Панасиник 30, не предлага нищо по добро от миналогодишната серия 20. Но след като вече няма Pioneer и това е достатъчно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети