| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
banchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2005 18:06 Заглавие: Имате ли информация за интегрална схема B109D LD |
|
|
| Тази схема е за генерация на синусоидални сигнали ГДР-ска (Мост на Робинзон-Вин). Някои има ли повече информаци за нея. С какво може да се замени и въобще самата схема начертана кой каквото знае за нея да казва. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2005 18:44 Заглавие: |
|
|
| В109 си е най обикновен ОУ тип UA709 на Fairchild ,един от първите ОУ . Разбира се ,че може да работи като генератор с мост ,можеш да го замениш с по съвременни ОУ -741,LF356,NE5534,TL071 -въобще списъка е дълъг.Пълен аналог са и старите чешки МАА501-503 ,има и руски аналог.Ако ползваш друг тип ОУ вместо 709 трябва да го включиш със честотни корекции за Ку=3 -толкова е необходимото за генератор с мост на ВИН. |
|
|
 |
banchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2005 18:51 Заглавие: |
|
|
| Пак се изложих като кифладжия. Нема значение важното е че съм упорит като магаре и почти толкова умен. Аз съм твърде начинаещ. А това чудо нищо не генерира и ме тормози. Дадоха ми една такава тесла МААА 503 тя се държи по същия начин. Някви шумове само излизат и това е. Трябва да провера нещата около нея. |
|
|
 |
|