| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
филип Димитров Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 0:54 Заглавие: Проблем с термоконтролер - електронен и правотоков двигател |
|
|
Здравейте на всички. Аз съм нов във форума и не знам дали сам на правилното място кадето трябва да пиша, имам голям проблем две неща.Имам машина за производство на полиетилен,екструдера ми е 45. на шнека имамм три зони с три термоконтролера - електронни,когато ги пусна да нагряват няма проблем ,цепат градуса.но когато пусна екструдера и нещо става.На една от зоните термо контролера при зададена температура 180 градуса то показва по голяма примерно 209 или 215 и неможе да падне на какво се дължи това , някои може ли да мипогне по тоз въпрос .смених шнека с чисто нов не е от него, отделих термодвойките от силовия кабел да не дават смущения на котролерите. моляви се дайте някакъв съвет защото ще полудея вече,трупам само брак и не мога да работя.
Другия ми проблем е пак на тази машина , Задвижващия ми двигател е правотоков 11 кв. с русенско управление - тиристорно. при пускане на двигателя при ниските обороти имам лупане и при постепенно увеличаване на оборите на двигателя после изчезва и си заработва после добре .Много хора ми казват че това е от запушен тиристор , но никои не искада се наеме да го прави управлението защотото ремонтът ще излезе колкото едно ново управление ,така ли е. Двигателя е производство на ДИНАМО СЛИВЕН. ДАЙТЕ СЪВЕТ МОЛЯВИСЕ НА 27 ГОДИНИ САМ И ИМАМ ЧУСТВО ЧЕ ЩЕ ПОЛУДЕЯ ВЕЧЕ ОТ РЕМНТИ И ДА БЪДА БАНКА НА МАЙСТОРИ КОИТО СЕ УЧАТ НА МАШИНАТА МИ. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Коригирай си поста и заглавието-няма нужда от едри букви
Последната промяна е направена от филип Димитров на Вто Юни 14, 2011 8:44; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 9:07 Заглавие: Екструдер |
|
|
За температурите - Трябва да си снемете хистерезиса на температурите на трите зони в динамичен режим с отделен контролен термометър. Ако го направите в графичен режим ще видите кой термоконтролер има голяма хистерезисна площ и тя трябва да се намали.Щом има превишение на температурата значи някоя от зоните се нагрява повече преди контролера да хване повишението на температурата. Това става в динамичен режим. Правил съм го и е голяма играчка и отнема време.
По отношение на регулирането на оборотите на двигателя не ми е известно тиристорното управление което е монтирано но предполагам че е двураменно и трябва да се настроят и синхронизират моментите на сработване на тиристорите. Може и някой тиристор да е с променени параметри. Най-добре е да търсите специалисти които поддържат струговете с цифрово-програмно управление. Преди години съществуваше "ИММ - Сервиз" и там работеха такива специалисти. Ако имате още въпроси обадете се на лично съобщение. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 10:33 Заглавие: Re: Екструдер |
|
|
| Напиши данните на термоконтролерите. Термо датчиците какъв тип са? Така само гадаем. Трябва да се измери напрежението на термоконтролерите, с задвижването, пуск на шнека и без пуск, дали има връзка при пуска на шнека и захр. напрежение за тях дали се променя. |
|
|
 |
филип Димитров Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 10, 2011 0:59 Заглавие: Re: Екструдер |
|
|
| dodov написа: | | Напиши данните на термоконтролерите...... |
Терморегулатора е едноканален на фирма вема днес му четох книжката и ако не се лъжа е пид термоконтролер. днес свалих кожусите на нагревателите и пуснах един вентилатор да ги обдухва и да ви кажа имаше подобрение но пак надвишава зададената температура.може би от голяямото триене на шнека става така и терморегулатора не може да хване момента да изключине знам и аз.А на филтриращото и на главата няма проблем ,работят си добре без отклонения, дали може да имам пробити термодвойки и от там да идва всичко и за капак на всичко преди малко се прибрах от работа за един месец ще хвърля втори четки на двигателя и не мога да си го обесня защо става така.Четките са си чисто нови и са си от завода - Динамо Сливен .утре ще имам да лъскам колектора от нагара като луд. който може да ми помгне ще сам му благодарен много |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|