| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 22:34 Заглавие: Приспособление за изваждане на автокасетофон от таблото |
|
|
Първо да се извиня за елементария въпрос.
След като вчера отккраднаха касетофона от колата, реших да сваля един стар касетофон от Опел Вектра, който навремето свиреше много добре. А Вектрата от 8-9 години чака ремонт, но вече явно е за автоморгата.
Та въпроса е как да извадя касетофона.
На лицевия панел има 4 отвора в ъглите.
Явно там се мушка приспособлението и някакви щипки освобождават излизането.
Предполагам, че е някаква тел, сгъната на буквата U и върховете са закривени на някъде ...
Виждал съм нещо подобно, но отдавана ...
Ако някой може да го опише с няколко думи ... или линк със снимка ... ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 23:20 Заглавие: |
|
|
наистина педставлява "U"но накрая е е остро и има засечка за да може да закачиш щипките на радиото и да го извадиш.прилича на кука за плетене-на края де.ако не можеш да си намериш опитай с да вкараш 4 пирона с подходящата деблина и дължина и леко с две отверки в двата края се опитай да го извадиш.а най добрия вариант е да отидеш в някой сервиз дето се занимват с авто касетофони и да ти го извадят  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
ppetroff Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 23:27 Заглавие: Re: Приспособление за изваждане на автокасетофон от таблото |
|
|
Да касетофоните се опъват при вадене.
Както предполагаш става с тел U оразна в отрорите хубаво е да е с заоблени върхове и дебелина съвсем по-малка от отворите. Не е нужно да е закривена, а да e права и да не се криви сама произволно.
Аз лично сам вадил касетофон само с 4 ответки с такъв диамерър които да влезе в отворите. Ако има нещо не разбрано обади се. Може и на ICQ _________________ Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
tsuko Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2005 23:34 Заглавие: |
|
|
Eвентуално ако касетофонът не е ваден или е пипано както трябва по автомобила във четерите отвора трябва да се намират шестограми които първо трябва да бъдат развити отговарят на накрайник еврейска звезда тип Т8.
А първите си "Щипки " ги бях направил от два електрода бях им изпилил чоповете заострил върховете абе като по учебник и ми вършеха перфекта работа .... |
|
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 1:59 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | ... а най добрия вариант е да отидеш в някой сервиз дето се занимват с авто касетофони и да ти го извадят  | Да, ама трябва кола на пътна помощ да викам, че да им закарам Вектрата ... а колко ще ми вземат за 50 км. с репатрака - не ми се мисли ...
Сташно ми помогнахте, иначе сигурно щях да строша нещо при ваденето.
Събота ще го вадя и ще го слагам на колата, че жената постоянно ми дудне ...
Още веднъж - благодаря много на всички ... |
|
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 17:51 Заглавие: |
|
|
Със вашите съвети свалих касетофона без проблем ...
Сложих на колата и го включих.
Светна ... и НЕ поиска никъв код.
Касетофон, радио, всички бутони ... всичко работи.
Вярно, че повече от 8-9 години не е включван, ама чак да си забрави кода ...
То е ясно, че бях затрил картичката с кода. Но изтеглих десетина калулатора и като гледам една тема тук: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=3106 ... абсолютно същия модел /SC 202 (C)/ и на база номерата му беше сметнат верния код. Нонерата бяха много близки ...
Та си викам, че като намеря калкулатора, с който се получи кода от другата тема, значи това е верния калкулатор ...
А то никаъв код не поиска ... а преди помня, че искаше код и съм го вкарвал от една картичка, която си беше заедно с ръководството ...
До тук добре, но десните преден и заден канали са много по-тихи.
А има потенциометър само за регулиране на предни-задни, но няма за баланс за ляво-дясно ... Прави го на на и радио и на касетофон - някъде в нискочестотната част е проблема ...
Като качество на звука - нормално.
Имаше в колата някакъв допълнителен усливател, но не вярвам това да е за комоенсиране на по-слабия канал ...?
Въпросите са два:
1. Защо си е забравил кода ... това нормално ли е?
2. Тих десен преден и заден канал - някакъв често стещан дефкт ли е? Или да чакам до понеделник и го мъча на осцилоскоп в работата.
Не съм се занивал с аналогова техника от години ...
ПП/
Не съм объркал свръзването на високоговорителите. Имаше си схема на капака.
Подути кондензатори няма ... то не е рабоил повече от 3 години реално ... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 18:49 Заглавие: |
|
|
| Не може да няма баланс, виж да не се издьрпва някое от копчетата и да се регулира баланса! |
|
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 23:57 Заглавие: |
|
|
Прав си pamporov ... благодаря ...
Касетофона вече е мониран, работи си ...
Ама защо не иска код ...???, ... не ми е ясно ...
Едно време си искаше, въвеждал съм му след една смяна на акумулатора ...
Блаупункт - Opel / GM ... на малкия етикет пише това:
7 641 850520 ............ SC 202 (c)
GM0202B3104536 ..... 90 399 235
Голям етикет:
Teile No: 90 399 235
Katalog No: 17 80 310
Production No: 90 355 875 |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 8:41 Заглавие: |
|
|
Абе хората пари дават да им ги разкодират а пък ти искаш да го кодираш , ами може да си е променил програмата в паметта в следствие на малко по-силно рентгеново излъчване, щом е стоял навън и ако е имало по-силни слънчеви изригвания , това в кръга на шегата де  |
|
|
 |
filter Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 30, 2005 5:05 Заглавие: |
|
|
| Курение вызывает старение кожи. В Европе люди меньше курят! Иммиграция в европейские страны: http://cernis.cz |
|
|
 |
|