Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблеми с поялници
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2011 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
някой пиян китаец

такъв нема
Цитат:
Може да му е повреден контакта,или разклонителя,например.

да не би ти да си пиян
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2011 20:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Нема ли,отворко.Ела да ти покажа 3-4 поялника,които нямат нищо общо с заявената мощност от 'производителя',или който там работи в гаража.Ще ти ги подаря за лабораторни изследвания.
P.S. И ей така искри и го поврежда,например.Дебил.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2011 22:25    Заглавие: Отговорете с цитат

WELLER e поялникът,ама много пара...Аз ползвам китайски поялници за по-груба работа,като съм си направил регулатор на напрежение 110-220V.Така няма проблеми с изгаряне и прегряване и може съвсем добре да се регулира температурата според случая.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: По света и у нас

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2011 22:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Ич не плюйте китайските поялници. Имал съм и такъв от едно левче със дървена дръжка - държа година (не запоявам много) и накрая го изхвърлих, щото купих нов. Проблеми само със смотана пластмаса съм имал само досега от китайски поялници. Счупи се гадта докато запоявах. Нищо лошо им няма. Вината е в ползвателя - или е уцелил егати и каръшката серия, в която има бая брак или не прави нещо като хората.
мармот написа:

Върнете се в началото
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2011 23:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Поялника с който работя е на 6V(около 20W), имам регулатор към него и към 4,7-4.8V точно, хубаво започва да ми разтопява тинола, и си работи перфектно. Държа много когато стои загрят дълго втеме да не потъмнява човката . Поя и разпоявам предимно SMD. Лошо е че ми остана последна бройка, защото се скапват механично, натискам малко по силно когато разпоявам лепени резистори, от платки за части. Не бих си купил ,ако имам избор де, поялник с навит нагрвател в/у слюда. Предпочитам поялници на ниско напрежение с дебели нагревателни поводници в/у керамични основи. Такива поялници в "по- онова" време в службата не се изключваха с години Very Happy . Ако се наложи ще си взема марков поялник на ниско напрежение с вградена термодвойка, и ще си спретна едно PID (или подобно) регулаторче, с прецизно настройване на температурата
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2011 18:38    Заглавие: Отговорете с цитат

мармот написа:

Цитат:

Мармот ,струва ми се ,че излизаш извън добрия тон ,да не говорим за това ,че бъркаш поялника с крушка с нажежаема жичка .
Питащия - препоръчвам ти ,като си вземеш нов поялник ,пусни го през диод или траф на 110 волта ,докато се темперира и поработи така 1-2 часа ,после вече си го пускай на пълна мощност . Пък и имах един колега ,който си беше турил едно ключе с диод в поставката ,и като тури поялника върху нея ,ключето прекъсва и включва диода последователно на поялника . Като го вдигнеш -дава диода накъсо и работи на пълна мощност . Така няма да прегрява ,докато не работиш с него и бързо влиза в режим ,когато ти дотрябва. BTW едно време българските поялници по 100 и 250W също горяха от раз ,ако не преминат в началото тренировъчен цикъл ,с по-ниско напрежение ,или температура .
Върнете се в началото
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2011 21:22    Заглавие: Отговорете с цитат

pilgrim написа:
Weller Rolling Eyes

Мечти , мечти Smile за жалост . За любителска работа не си струва подобна инвестиция , но един китайски с терморегулатор (станция) е нещо полезно и достъпно все пак .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tigar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Selo SF

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2011 21:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко офф топик. И какво за велер не са като едно време човките им за един месец работа са за кофата.Китайски станции от конрад (да не е реклама) или от другаде си бачкат много добре, човките им са също добри за парите си, имат си и регулатор на температурата.При по голяма инвестиция си избиват парите( няколко евтини поялници изгоряли или запекли човки).
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2011 22:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Tigar написа:
И какво за велер не са като едно време човките им за един месец работа са за кофата..

Какъв един месец бе. По няколко месеца не ги изключваме. Ти ако купуваш човки "с формата на велер" и си мислиш , че са оригинални е съвсем друга работа. /А относно нагревател вече 16 години не е заминал. Както и електрониката му/
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Юни 13, 2011 1:03    Заглавие: Отговорете с цитат

pilgrim написа:
Weiier Rolling Eyes

аудиокасети SONNY и обувки Adibas, и шапки с надпис Mecedet
съм виждъл, ама щом и на велера правят менте.. е аз пък имам едно копие на WS50 обаче верно много добро направено на външен вид само че вътре в дръжката влизат само 2 проводника. И си помислих че е измама но тука във форума бях чел че имало номер, как да се ползва нагревателя като термодвойка и вярно че пък си поддържа вътре температурата ако съм го загрял предварително като го включа бързо почва да мига диода поялника няма марка пише ELECTRONIC CONTROLED SOLDERING STATION но е доста удобен за запояване на финни работи. Струваше 69 лв. Иначе вътре е доста гадно изпълнение човката обхваща нагревателя не е челна като на 80 ватов велер, а и не може да се извади или мен ме е страх да я "напъна" Малко е слабичък 48 вата но не е като със търновския поялник неудобно. Между другото тия 24 и 36 волта със извитите човки са много добри тука ги похвалиха моя е от 2002ра и още си работи но не го пускам вече. И човки има по 60 ст. идеален за по едри и груби работи.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети