| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
morskooko Опитен потребител

Регистриран на: 23 Окт 2005 Мнения: 257 Местожителство: Долни Дъбник
|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2011 10:50 Заглавие: TV Altus-chassis Beko 12.1 проблем с захранването Решено |
|
|
Захранването е със MC44603 .
Проблема е следния -при включен ТВ на вторичното има 120в, но когато се опитам да го пусна от дистанционното се опива да тръгне и веднага минава в стенбай.
Откачих крайния транзистор и поставих лампа,след повторен опит да го включа пак минва в стенбай и лампата не светва.Откачам единия край на лампата и пак включвам ТВ - когато вкюлча лампата светва .Смених 100 те микрофарада на 300 волта пак същата работа прегледах и другите кондензатори в захранването и всички са в нормата.
Някакви други идеи -благодаря за вниманието! _________________ Мъдър е този, който знае нужното, а не всичко ©
Последната промяна е направена от morskooko на Пет Юни 17, 2011 17:00; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2011 11:06 Заглавие: |
|
|
Някои телевизори когато са натоварени с лампа не тръгват,трябва да вдигнат +В и тогава д се сложи лампата,предполагам,че Вашия случай е такъв. _________________ Димитър |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2011 14:02 Заглавие: |
|
|
смених и крайния но пак е същото-вдигнах на 125 волта но пак не тръгва и с транзистор и с лампата не светва. _________________ Мъдър е този, който знае нужното, а не всичко © |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2011 18:50 Заглавие: |
|
|
| morskooko написа: | | смених и крайния но пак е същото-вдигнах на 125 волта но пак не тръгва и с транзистор и с лампата не светва. |
---Ей тъй, както си го написал, --по добре го занеси в някой сервиз да ти го оправят  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2011 19:09 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | прегледах и другите кондензатори в захранването и всички са в нормата. |
И това ми хареса ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2011 8:58 Заглавие: |
|
|
Добре де ще напиша и по друг начин явно не разбираш!
Сменях крайния за да видя дали е от него -за да поясня(по някога има утечкка в преходите)и това срива захранването!
За 125 волта -това е че съм пробвал този вариянт, казан от колегата но уви пак няма успех!
Е сега нещо разбра ли ??
Или се опитваш да спамиш само .
Благодаря от такива отговори!
пп. не съм тук в форума да се доказвам колко знам и разбирам -а съм за компетентно мнение от колеги !
Благодаря за вниманието и успех! _________________ Мъдър е този, който знае нужното, а не всичко © |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2011 10:54 Заглавие: |
|
|
| Пич, не можах да схвана при закачено крайно стъпало +В срива ли се? И ако да нещата не са много. Краен си сменил, виж за окъсил високо волтов конденатор, тхо или О.С. успех |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2011 10:56 Заглавие: |
|
|
При тия шасита често става нещо подобно когато издадат багажа електол. кондензатори на +В - не разбрах точно дали си ги сменял, или поне запоил от долната страна допълнителни за проба. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2011 14:19 Заглавие: |
|
|
emo-evropa Благодаря за отговора-сменил съм всички електролити на 120волта те са 2 бр по 47мф аз дори съм сложил по 100 .
Ще проверя ТХО и около него ако има нещо да товари!
При закачено крайно се срива и когато премахна крайния и слагам лампа за товар пак се срива.
ivankrivodol
Когато има краен светодиода свети -при пуск от стендбай пак преминава в стенбай но светодиода си свети ярко.
А когато сложа лампа на 120волта и е в стенбай ТВ светодиода си свети ярко но, когато се опитам да го пусна почва да мига и като осветеността му намалява много.
Това е в общи линий.
Благодаря за отзивите. _________________ Мъдър е този, който знае нужното, а не всичко © |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2011 18:08 Заглавие: |
|
|
Гледам, че почваш да се палиш, ама се сърди само на себе си!
четох уж, но не разбрах тая лампа кога аджеба свети, само светва ли и угасва или светва и продъжава да си свети устойчиво Пишеш, че се променя светенето на светодиода - па мери откъде му идват тоците , кое го кара да се променя ... !
ще взема да ти напиша алгоритъм за ремонт на тоя телевизор.
не си написал СЪСТАВ !!
Виждаш ли, че в захранването няма оптрон ? Е, като тръгне веднъж после кой ще го спре
А да включиш осцилоскоп и да видиш де що може да се види като захранващи напрежения
А да откачиш крайния на ХО и да търсиш импулсите ?
А да закачиш лампата последователно в колектора на крайния ?
Еми слабо мериш, да не кажа въобще не мериш, а търсиш ремонт по И-нет в общи линий.
Последната промяна е направена от emoome на Вто Юни 21, 2011 8:35; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|