| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mario-G Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 19, 2011 11:44 Заглавие: Sony Vaio - консумация на инвертор |
|
|
Нормално каква е консумацията на инвертор с една лампа?
P.S. Намерих си една тема с отговор тук. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 19, 2011 15:42 Заглавие: |
|
|
Според мен темата дето си намерил не е показателна. Там са написани странни неща. Да не говоря за последния пост. Такива предпазители не се намират на нашия пазар. Според мен ти трябва бърз предпазител на 1А. Па трябва да е и SMD. Не вярвам да го намериш по магазините. От там натаък, дали ще сложиш тел вместо предпазител - няма ниикакво значение! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 19, 2011 16:22 Заглавие: |
|
|
SMD предпазители има в АСВО.Но тук има много неясноти-кое е това Sony Vaio,колко инча е матрицата,колко волтов е инвертора,нещо мерено ли е по него.Без тези нещица отговора би бил ."Бушона е 1>>3 ампера." _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 19, 2011 19:11 Заглавие: |
|
|
| Въпроса ми беше по-скоро колко е нормалната консумация за 15 инча и 31 см. лампа. При мен е пиково до 1А на студено, а при работа е 0.12А. На предпазителя пише H4 и мислех дали не е 4А или 0.4А, ама може и да е 1А. Иначе през 250мА предпазителя на уреда си замина при втория опит. Модела е PCG-9P6M. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 19, 2011 21:12 Заглавие: |
|
|
Каква е идеята на темата,щото аз не разбрах.Конкретен отговор може да даде някой,който има същото изделие при себе си(което е малко вероятно).И ако му се занимава.
Т.е. това някаква лабораторна постановка ли е,или има проблем,който не знаеш,или не искаш да опишеш?
Един А на студено.Това как да го разбирам,при пика при първоначален старт?Звучи съвсем нормално.
И как аджеба гориш 250мА предпазител при 120мА консумация?
Що не излезеш да пиеш бира с приятели
Средностатистически стои - 1-2А предпазител,ако това е от някаква полза. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 19, 2011 21:41 Заглавие: |
|
|
Аз проблема го открих от какво е и да, до 1А е при първоначален старт. Тогава и изгоря предпазителя на уреда при втория опит да светне лампата (моя грешка с обхвата). А иначе проблема беше със стария инвертор и нова лампа правеше два опита да тръгне и дотам. Има и доста голяма разлика в съпротивлението на трафа на новия и стария, а и доста се е поизпекъл на стария. А бирата вече я изпихме...  |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 19, 2011 21:59 Заглавие: |
|
|
Аха,значи си разрешил проблема и сега издевателстваш Ах,ти..
Преборил си го,супер. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
|