Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с входен сигнал на усилвател

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
FuRoRR
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 19, 2011 12:58    Заглавие: Проблем с входен сигнал на усилвател Отговорете с цитат

Здравейте.
Възложиха ми курсов проект за нискочестотен усилвател за радио приемник.Избрах си стъпалата,и ги изчислих спрямо входен сигнал 1mV.Проблема е там ,че просто нямам спомен от къде се е взело това число,а явно трябва да упомена от къде подавам сигнала.Сигнала би трябвало да идва от дешифратор или антена,но нямам идея какви са техните изходни мощности.Реших дори да побвам да отбия номера с микрофон,но като че ли немога да се ориентирам в техните спецификации.И всъщност идеята ми е-възможно ли е да се открие нещо което да дава 1mV за да не преизчислявам предусилвателните стъпала на ново ? Embarassed
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Нед Юни 19, 2011 13:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Дойде края на учебната годината и се почнааааа... Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lz1wvm
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: в Гората

МнениеПуснато на: Нед Юни 19, 2011 14:00    Заглавие: Отговорете с цитат

С генератор 1mV,няма ли да отбиеш номера.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
FuRoRR
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 19, 2011 14:35    Заглавие: Отговорете с цитат

mishomvp написа:
Дойде края на учебната годината и се почнааааа... Evil or Very Mad

Ясно ми е че не съм първия който задава такива въпроси тук,както предполагам и на теб ти е ясно че няма да съм последния.Така че,направи си услуга не падай на моето ниво,изтрий си коментарчето и се прибери в дупката от която си излезнал.Може и жегата да ти прави проблем(погледни как е климатика).
lz1wvm написа:
С генератор 1mV,няма ли да отбиеш номера.

Така или иначе задачата ми е да изчисля усилвателя,пък другите да му мислят Very Happy предполагам че ще мине...
Благодаря и на двама ви!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети