| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
progrip Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2011 6:31 Заглавие: Обръщане поляритета на импулс ? |
|
|
Незнам до колко точно успях да измисля това заглавие но не съм много на ти с електрониката .
Проблема е следния : имам автоаларма , която управлява централното с - а самото централно изисква + за да заключи/отключи в момента съм го направил с 2 реленца 12в 3А ако не се лъжа . Когато акумулатора ми падне (понеже вече си е на доста годинки ) недостига ток за да захрани релетата и да отключи/заключи .
Въпроса ми е следния има ли начин това да се направи с транзистори понеже ми изскочи такава идея а незная дали може да се получи .
Извинявам се за моята некомпетентност .
Поздрави |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2011 7:38 Заглавие: |
|
|
По принцип може, но щом акомулатора е толкова слаб че не задейства релетата, дори и с транзистори да го направиш, тока няма да е достатъчен да задеиства "машинките" на вратите. За да се направи грамотно трябва да се погледне сегашният изход и да се добави още един транзистор като се сметне мощността. Обикновенно този изход е релеен както е при теб в момента. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2011 14:24 Заглавие: |
|
|
| То по-хубаво от колкото с релетата, няма да стане, ами вземи си купи нов акумулатор. С този умрелия "на бая годинки" , нищо добро не очаквай. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2011 17:12 Заглавие: |
|
|
| то ясно ,че ще се купува нов но ми прави и други ядове като я запаля трябва да заключи вратите а като я угася трябва да ги отключи и понеже моето централно е с вакуум при отключването прави налягане и при отключени врати надува допълнително и така ми спука едно уплътнение , колкото до акумулатора има ток да ги отключи когато я отварям с ключа но за самото реле няма достатъчно . |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2011 18:30 Заглавие: |
|
|
Най-простото решение е да вземеш един П-канален МОСФЕТ - примерно IRF9530. Сорса на + от акумулатор, Дрейна към помпата за централното, гейта - към входа от алармата. Между гейт и сорс задължително резистор 1к.
Още веднъж правиш същото за отключване.
| Цитат: | | при отключването прави налягане и при отключени врати надува допълнително и така ми спука едно уплътнение |
А това, според мен, си е съвсем отделен проблем... _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2011 22:34 Заглавие: |
|
|
Е как има ток за мотора на помпата, а няма за едно реле. Нещо не се връзва. релето консумира около 50-70 мА , а помпата доста повече.
Кой "мастор" ти я връзва тая аларма ? И ако и настина майстор, нямаше да ти сложи такава, която не е подходяща за твоята кола. Ако алармата е с оригинални релейни изходи , може да се конфигурира дали да управлява по + или по маса. Досега не стана ясно каква е алармата, каква е колата ( макар че сигурно е Фолксваген или Мерцедес, щом е с вакумно централно), кой я е монтирал и т.н. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2011 2:03 Заглавие: |
|
|
Така я взех с тази аларма няма никакви надписи по нея, ще пробвам по горния начин с мосфет-а дано изчезне проблема . Колкото до това как успява да захрани централното, немога да отговоря . Поне според мен се получава някакъв недостиг заради това , че премигват мигачите, а докато отключвам с ключа това го няма . Колкото до автомобила Голф 3-ка е . За майстора, незнам чак до колко съм некадърен, но важното е , че този преди мен не е успял и това с релетата да направи .
Благодаря ви много на всички .
Поздрави
П.П. Алармата вътре е с едно реле , което управлява мигачите. Други релета няма допълнително има едно за прекъсване на запалването но е откачено . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2011 12:04 Заглавие: |
|
|
1) За вакумно централно, алармата трябва да подава дълъг импулс към централното.
2) Виж дали има някакви джъмпери за конфигурация на импулса.
3) Я снимай дистанционните и самата аларма, ама и отвътре. Да видя каква е. Имам някви спомени за едни такива без релейни изходи, те се слагаха външно. Мисля, че алармата беше Фобос, една такава малка в кутийка от шоков сензор. А дистанциите бяха пластмасови с два бутона, формата на дистанциите е една такава никаква. Абе с две думи смотана аларма и не е много подходяща за Голф 3. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 30, 2011 23:01 Заглавие: ре |
|
|
| отказах се смених акумулатора и се приключи всичко . Колкото до алармата с 4 копчета е с управление на ел стъкла и канал за багажник , знам за тези аларми които ми говориш правоъгълни малки кутии с черни дистанционни с сини копчета едно под друго . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 31, 2011 9:46 Заглавие: Re: ре |
|
|
| progrip написа: | | отказах се смених акумулатора и се приключи всичко . |
О, супер. Един който да си смени акумулатора, другите все търсят под вола теле. Включително и баща ми. Акумулатора му е на 7 години и вече има мъртва клетка, ама не било от него, щото не му се дават 120 лв. за нов. И сега го зарежда като шантав всяка сутрин.
Така, че браво на момчето. Поздрави. |
|
|
 |
|