| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepimaistora Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2011 14:07 Заглавие: Електронно запалване за мотор Yamaha |
|
|
Значи въпросната схема преди я бях направил с S1220MZ и скутера работеше без проблем. Сега на същия скутер направих схемата с тиристор BT151/650P обаче все едно има закъснение не иска да се форсира. Прегледахме карбуратора , в него всичко е наред. Та мисълта ми е възможно ли е проблема да е в времето за реакция на самия тиристор. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ще съм му много благодарен ако помогне.
Колеги извинявам се , че не съм посочил точно коя схема съм направил.
Ето линк http://zlatko.gelesoft.com/zapalvane%20za%20yamaha.jpg _________________ Умният човек не казва и половината от това , което знае докато глупавия не разбира и половината от това , което казва.Лао Дзъ
Последната промяна е направена от pepimaistora на Вто Юни 14, 2011 2:19; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil_berk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2011 20:33 Заглавие: |
|
|
Напълно е възможно. _________________ Linux Ubuntu |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2011 0:23 Заглавие: |
|
|
| Не е времето за реакция. Просто BT151 иска по голям ток на гейта за отпушване и затова закъснява. Пробвай с Tic106. Но пък да не му се окаже много. Той работи от максимум с 200 микроампера на гейта. |
|
|
 |
emil_berk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 15, 2011 8:45 Заглавие: |
|
|
1. Време за включване на тиристора t вкл. Това е времето от момента на подаване на управляващия импулс до момента, когато анодния ток достигне 90% от своята установена стойност. При съвременните средномощни и мощни тиристори то е 1-20ms, а при маломощните е под 1ms.
2. Време за изключване на тиристора t изкл.Това е времето от момента, когато анодният ток стане нула, до момента, когато тиристорът възстанови своята спираща способност в права посока. При съвременните средномощни и мощни тиристори това време е 20-150ms, а при маломощните е под 5ms. _________________ Linux Ubuntu |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2011 23:14 Заглавие: |
|
|
Това ще е вярно само ако намалиш стойностите 1000 пъти. Времената са в µs /микросекунди/. Специално за BT151 времето за включване е 2 µs и този тиристор прекрасно се чувства в схеми на тиристорно-кондензаторни запалителни системи.
Ето Ви и оригинални схеми на CDI http://store5.data.bg/sathv/217533_1.rar |
|
|
 |
|