| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
peyota Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2011 10:59 Заглавие: Pico-ip и измерване на прав ток |
|
|
Здравейте,
имам нужда от малко помощ по въпросната схема ( http://sheki.zlatograd.com/blog/?p=30 ) има ли значение кои резистор каде е ? и ако използвам тример то каде трябва да се сложи? И дори още малко разяснения по въпросната схемичка няма да е лошо. Много съм куц в електрониката. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2011 11:31 Заглавие: |
|
|
Има значение кой резистор къде е. Можеш да сложиш тример НО на средната точка НЕ трябва да имаш напрежение над 3.3V спряма GND _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
DJ69 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2011 11:34 Заглавие: |
|
|
За всеки случай сложи един ценер паралелно на входа му. (3.3V) да спиш малко по спокойно Иначе схемата си работи отлично. _________________ Analog Audio™ |
|
|
 |
peyota Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2011 15:01 Заглавие: |
|
|
нещо нищо не разбрах, значи бос съм с електрониката кои резистор каде трябва да бъде ? този ценер също как къде трябва да се сложи? Май някои ако може да постне някаква схемичка ще ми е много полезна.
никой ли няма да ми помогне??? |
|
|
 |
DJ69 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2011 20:14 Заглавие: |
|
|
Нали си посочил схемата? Ако с нея не се оправиш по добре помоли някой колега който е от твоето населено място да ти помогне. _________________ Analog Audio™ |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 26, 2011 21:07 Заглавие: Re: Pico-ip и измерване на прав ток |
|
|
| peyota написа: | Здравейте,
.. има ли значение кои резистор каде е .. |
на схемата съм ползвал R1 - 15k R2 -1,5к , ако искаш да се подсигуриш за да не претовариш входа може да сложиш паралелно на R2 един ценер диод за 3,3волта. _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
|