| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2011 7:19 Заглавие: ре: |
|
|
Ако доставката е над 45 евро дължите 20% ДДС и евентуално мито. Ако е под тази стойност би трябвало нищо да не се дължи?
Така ли е или не е? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 17, 2011 10:10 Заглавие: |
|
|
За страни извън ЕС:
- Ако стойността на стоката е до 45 Евро и изпращача е физическо лице не се дължи ДДС и мито.
- Ако стойността на стоката е до 150 евро и изпращача е юридическо лице (фирма) се дължи ДДС (ако е над 30 лв.) и не се дължи мито.
- ВАЖНО! Винаги казвайте на изпращача да декларира отделно стойността на стоката и стойността на пратката. Ако сумата не е изрично разделена от изпращача на сума на стоката и сума на доставката се приема цялата за цена на стоката.
Над тези суми се дължат съответните суми (ДДС 20% + 5% мито-зависещ процент от типа стока), като те се изчисляват на база на цялата стойност и се включва и цената, платена за доставка. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
sabalem Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 18, 2011 8:02 Заглавие: |
|
|
| Jet написа: | | Оная пералня, която е в момента в ремонта на битова техника... |
Oборотите на двигателя зависят от честотата на напрежението. Аз си донесох една машинка за подстригване която като я включа в контакта ще ми отнесе ръцете. Всичко останало си работи нормално(зарядни, компютър и т.н.) |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 19, 2011 7:31 Заглавие: |
|
|
| Yassen написа: | За страни извън ЕС:
- Ако стойността на стоката е до 45 Евро и изпращача е физическо лице не се дължи ДДС и мито.
- Ако стойността на стоката е до 150 евро и изпращача е юридическо лице (фирма) се дължи ДДС (ако е над 30 лв.) и не се дължи мито.
... |
Информацията ти е стара. Преди две години и половина праговете бяха намалени на 15Е. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2011 9:56 Заглавие: |
|
|
Още нещо се питам от няколко дни и то е в крайна сметка нов руски, или втора употреба западен? Доста хора са противници на руската техника, но моля, ако някой има лични предпочитания, които са базирани на емоционално отношение, а не на качествата на самата техника, да го напише, пишейки мнението си. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2011 13:02 Заглавие: |
|
|
| Jet написа: | | лични предпочитания, които са базирани на емоционално отношение, а не на качествата на самата техника |
Така зададен въпроса едва ли ще има еднозначен отговор.
Зависи за какво ще го ползваш, колко често и доколко ти трябва да е удобен за транспортиране.
Има много добри руски уреди, особено тези, които са правени в бивши (настоящи) военни заводи, но те обикновено са големи и тежки. От западните не се знае в какво състояние ще пристигнат по пощата (куриер). И в двата случая въпросът с поддръжката и резервните части не е гарантиран.
Във всички случаи предимство имат новите модели, най-вече заради гаранцията на търговеца.
Лично аз предпочитам немските Хамег. |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2011 13:07 Заглавие: |
|
|
| Странно е че искаш мнение по технически въпрос , което да е базирано на емоционално отношение. |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2011 14:00 Заглавие: |
|
|
| AA написа: | | Странно е че искаш мнение по технически въпрос.... |
Цитираш ме, но се боя, че нещо изпускаш. Написах това:
но моля, ако някой има лични предпочитания, които са базирани на емоционално отношение, а не на качествата на самата техника, да го напише,
С това имах предвид, ако някой е наясно със себе си, че мнението му е продиктувано не от техническите качества, нека или си спести мнението, или да си напише, че има предубеждения.
А що се отнася до ползването - ще бъде на 99,9% стационарно. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2011 15:49 Заглавие: |
|
|
| Наистина съм се оплел в логиката на изречението. Мога да дам мнение,като се абстрахирам от това кой е произвел осцилоскопа - работил съм и с нов руски и със стар западен - новия руски си вършеше достатъчно добре работата доста време - и след изтичане на гаранционния му срок.Получи се една досадна повреда в канала за синхронизация - повреден беше някакъв много специфичен чип - не го помня вече и го пенсионирах. Взех ползуван западен - имах възможност да поработя малко с него преди да го взема - всичко му беше наред - ползувах го малко повече време от руския. По моя преценка беше по-добър - но то това си зависи от модела - а не се дължи на това,че е западен или руски. Преди около година галетите му волт/деление почнаха да прекъсват доста досадно - оказаха се неразглобяеми - и сега си работят но след досадно нацелване на положението. Прежалих се и купих нов цифров - вече е източен а не западен - много от качествата и удобствата , които има са несравними с тези на уредите , които съм ползувал досега но като гледане на слаби аналогови сигнали е пълна скръб - собствените му шумове са досадно високи. Общо взето мисля , че трябва да се прецени за какво предимно ще се ползува уреда и каква сума може да се задели за него и тогава да се реши какъв да е той конкретно - няма такъв уред който да върши работа за всички случаи.Ако е ползуван мисля че е добре да се пипне преди да се купи.Да не кажа че това важи и за нов - за да няма после разочарования. Всичко това са си лични мнения - колкото и да съм се старал да са обективни. |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2011 19:25 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | | Преди две години и половина праговете бяха намалени на 15Е. |
Първо се информирай преди да твърдиш нещо. Ето от тук:
http://www.customs.bg
И конкретно: http://www.customs.bg/document/3650
 _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
|