| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
deamright Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2011 7:34 Заглавие: Проблем с тунера на авто CD плеър |
|
|
| Здравейте, набутах се с едно CD LG модел М5500 - уж имаше проблем с диска а се оказа че има проблем с тунера. Диска беше вкаран някак си на криво и нито въртеше, нито нищо - лентовия кабел беше прекъснат, смених го. Сега остана тунера. Проблема е следния - намира много малко честоти на автоматичната настройка, ръчно ги намирам всичките които трябва но звука е много зле. Без значение от радиото всички станции се чуват гъгнещо, сякаш баса е усилен на някакво максимално ниво и криви, общо взето се чува но с гъгнене. Пробвах какво ли не, изключване на AF-a, намаляне на баса и тн ефект няма. В режим CD звука е перфектен. На самия тунер има около 3-4 "врътки" ( тримери мисля че се наричаха ) и се чудя дали някой не ги е пипал и съответно да е разбутал тунера? Към кое да се насоча за ремонт? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2011 9:20 Заглавие: |
|
|
| LAC-M5500 |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2011 15:38 Заглавие: Re: Проблем с тунера на авто CD плеър |
|
|
| deamright написа: | | ....... има около 3-4 "врътки" ( тримери мисля че се наричаха ) и се чудя ...... |
И смяташ ли след това написаното ,че на питащия ще му помогне схемата.
А за питащия-проблема не е в горепосочените от теб "врътки". _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2011 17:18 Заглавие: |
|
|
Рядко пропускам и буквичка от мненията, bai_tishan
Схемата все някому ще помогне, в това съм сигурен. |
|
|
 |
deamright Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2011 19:36 Заглавие: |
|
|
След вече двудневно ползване да допълня, тунера работи добре но на ръчно търсене и то с подробност - когато примерно радиото е на 106.00mhz за да не пращи и да се чува гадно трябва да го сложа на 106.05 - тогава гъгренето намаля почти до нула и става за слушане  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Юни 28, 2011 23:37 Заглавие: |
|
|
Има едни други врътки за тази работа,ама са по отстрани.Ама те съветвам -не върти там -ако не знаеш колко да завъртиш
Емо знам ,че винаги ще се разберем с теб Поялника се хваща от към дръжката-това металното не е дръжката,а 1 крак на схемата е винаги, когато почне да се брои от ляво на дясно от маркировката на чипа. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|