|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
roverat Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 30, 2011 17:49 Заглавие: има ли постояннотоков ел. двигател 7,5kW |
|
|
Понеже съм доста далече от разбирането за тези машини, ако може да ме "светне" някой разбиращ дали въобще съществува такъв двигател.
Има монофазни и трифазни и с по голяма мощност, но защо няма примерно на 24V - 7кW? (с 3 000 1/мин.)
Благодаря! предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 30, 2011 18:29 Заглавие: |
|
|
Ами сигурно има или ако няма може да се направи,но трябва да е за доста специфична задача..На 24в за тази мощност са около 300А.По-голям ток значи по-големи загуби,по дебели проводници и т.н..За това примерно същия този двигател е по удачно да се направи на 3-4 пъти по голямо захранващо напрежение.Ако ще се ползва с акумулатори примерно се сварзват по-голям брой последователно и така.. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|