| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2011 9:57 Заглавие: |
|
|
В руския сайт - http://radioxpress.wz.cz/rxp_tele/tv_repair/index.html?/rxp_tele/tv_repair/units/smps_09.html
от подробното описание разбрах че напрежението във вторичната част може да се увеличи вследствие обрив на резистор R522, а самото захранване може да пищи при намален капацитет на С515, който е в базоваа верига на транзистор 512 , така също и при намаляне капацитета на С515 може да прегрява транзистор 511,който се управлява от оптрона.Незнам дали това е така ама има някаква логика.Имате ли мнение по въпроса освен, за оня резистор 100 ома дето допълнително се слага на базата на транзистор 512 за да не грее транзистор 511 в стенбай режим? _________________ винаги има какво да се научи  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2011 12:56 Заглавие: |
|
|
Прегледай там където си запоявал да не се е получило късо между съседни писти - особено при транзистора, който си сменял. Иначе не съм слагал BD140, но слагам 2Т6821 и става много добре с него. А как "пищи" захранването? Непрекъснат звук или на кратки интервали? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2011 18:38 Заглавие: |
|
|
Пищи непрекъснат звук, ще започна с подмяна на керамичните кондензатори, а що се отнася до транзистор 511 проверил съм го за късо и правилен монтаж поне 2 пъти. _________________ винаги има какво да се научи  |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2011 20:42 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | но слагам 2Т6821 и става много добре с него. |
От къде ги купуваш тез хубави транзистори |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 29, 2011 20:55 Заглавие: |
|
|
По нашия край ги има. И не само по нашия _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
bimbo_bulgaria Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 30, 2011 20:42 Заглавие: Re: Телевизор с китайско шаси Chas.SS2 NE14C05 .Импулсно зах |
|
|
Колега BD140 върши идеална работа .Оригиналният прегрява и от там скача вторичното напрежение. Аз лично съм ремонтирал над 50 захранвания с BD140 и няма нужда от никакви резистори да се добавят. А това че пищи провери транзистора на развивката сигурно е пробил при скока на напрежение.От опит смени всички електролитни кондензатори във вторичните вериги. Успех  |
|
|
 |
real Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 9:26 Заглавие: |
|
|
а 300-то волта как са _________________ не става само с ядене,трябва и акьл |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 10:00 Заглавие: |
|
|
Значи колеги, успях да запусна захранването.Беше окъсил кондензатор С586 22микрофарада на 250 волта.Понеже диода към този кондензатор в студената част е малко по встрани съм пропуснал да го откача и затова защитата от късо ми е сработвала:-) , та съм проверил всички елементи в топлата част един по един:-) дето се вика бая труд за малко недоглеждане.Сега при мен е само шасито и съм запуснал захранването като всички напрежения са в норми.Довечера ще закача кинескопа и отклонителната за да видя останалата част в норми ли е
Колеги закривам темата! Телевизорчето си заработи нормално, дори вертикалната и звука са оцелели.Поставих 100 ома в базата на транзистор 512 и транзистор 511 спря да грее в стенбай режим.Благодаря на отзовалите се _________________ винаги има какво да се научи  |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 19:46 Заглавие: |
|
|
| Скоро правих второ такова захранване. Само след монтажа на BD 140 не заработи нормално,а чак когато поставих и 100 ома между база /емитер. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 21:43 Заглавие: |
|
|
| k810 написа: | | Само след монтажа на BD 140 не заработи нормално,а чак когато поставих и 100 ома между база /емитер. |
Не мислиш ли, че нещо не може да е така ? Кво ли става с оптрона?! Да се налага да измениш 50 пъти стойност на резистор. В една толкова разпространена и утвърдена схема .. !
Защо са тия цигании при наличието на пазара за стотинки и на 2SA1015, и на 2SC3807 ?
Баси, а са ни усетили китайците, а са ни изкупили БД-тата  |
|
|
 |
|