| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 13:37 Заглавие: |
|
|
| Е ,този си е лабораторен отвсякъде ,човека питаше за 3,1/2 -4 разрядни и портативни ,предполагам . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sabalem Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 09, 2011 15:59 Заглавие: |
|
|
Ами при такива честоти май не мерят ,а показват.
Доколкото знам даже новите модели на Fluke мерят точно само до 3kHz, по нататък грешката им става много голяма.
Fluke 27 е много, много надежден модел. Никога не съм чувал нищо лошо за него. Бих си взел ама вече не ги правят а втора употреба не ми се иска.
Замяната му е Fluke 28 ама той е много скъп
А между другото знам че на Uni-T по скъпите модели имат много висок честотен диапазон.
Относно "Кeithley" , ми аз казах ,че мултимерите дет мерят точно променливо напрежение(ток) са малко и са скъпи и очевидно много големи
А ето този е много по добър от него http://cp.literature.agilent.com/litweb/pdf/5968-0162EN.pdf
Но това е специализирано лабораторно оборудване дето на много малко хора им е нужно.
До модератора:
Извинявам се но когато се опитах да изпратя съобщението ми изписа че едно съобщение не може да съдържа повече от 4 линка, та за това така съм ги растръскал.
Не се отговаря с този бутон |
|
|
 |
sabalem Нов потребител

|
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2011 8:17 Заглавие: |
|
|
А честито и да си го ползваш без да го гориш!
Предполагам, че кабелите са ти до 20А, което е много добре.
Другото предимство, което забелязвам е, че имаш две позиции OFF в крайните положения на превключвателя.
АЦП-то FS9922 ли е? |
|
|
 |
sabalem Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2011 15:09 Заглавие: |
|
|
Мерси.
Да, кабелите са до 20А. За АЦП-то не съм сигурен, не искам да го отварям пак че тия болтчета заваинтени в пластмаса се прецакват бързо.
Мен ми хареса че е запоен чип а не капчица. Сега има едни "евтини" флюкове(15б, 17Б) дето хич не са евтини и на всичките чипа им е капчица което според мен си е голям срам за марката. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2011 0:42 Заглавие: |
|
|
"евтини" флюкове(15б, 17Б)
Такива не открих в каталога им, мисля че бяха китайски ментета които наистина са евтини, и много неточни както пише в характеристиката им. |
|
|
 |
sabalem Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2011 13:53 Заглавие: |
|
|
Те се произвеждат от FLUKE в Китай(заводите на UNI-T) и са предназначени изключително за китайския пазар. Ако знаеш моделите 114, 115, 116 те се правят там също.
Мерят нормално, чак много неточно не бих казал.
Казвам евтини защото са по 70-80 долара, а всички останали модели започват от 150 и повече.
На официалния сайт за Китай сигурно има инфо
Лошото им е че са само 2-ра категория 600В. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 01, 2011 22:50 Заглавие: |
|
|
Малко офтопик:
Направих един експеримент. От генератора на сигнал пуснах синусоида 3.6 волта, 1 кхц и няколко мултимера в паралел : Fluke 27;75;UNIT M890G;и осцилоскоп/мултимер UNIT81B.
При 1 килохерц синусоида всички показват 3.6 волта AC.
При 50 килохерца синусоида:
Fluke 27 =3.6v (в характеристиките го дават до 30 кХц)
Fluke 75 =0.66V
UNIT890G =13 V
UNIT81B=0.13v
После пуснах 100 кхц синусоида, и модел 27 показа 3.0 V , което ме навежда на мисълта да го пробвам за измерване директно в някое импулсно захранване. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 02, 2011 0:49 Заглавие: |
|
|
Един тъп въпрос ще задам:Знаем че измервателните уреди измерват ефективната стойност на променливите напрежения и токове.И така какво представлява ефективната стойност? Знаем че цифровите уреди се изграждат с АЦП които имат нужда от време и честота на дискретизация и поради това може ли да се претендира за точност за променливите величини в повечето такива уреди?  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 02, 2011 9:03 Заглавие: |
|
|
| Претенциите за точност са в рамките на дадените от производителя за всеки измервателен обхват. |
|
|
 |
|