Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ремонт на дъно Asus TUSL2-C

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bladerunner
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 01, 2011 20:03    Заглавие: Ремонт на дъно Asus TUSL2-C Отговорете с цитат

От около година се събира прах по старото дъно, защото спря да пали, та наскоро се реших да се опитам да го отремонтирам. Става въпрос за TUSL2-C на Asus, произведено в Тайван. Още не съм почнал проверки на кондензатори, транзистори и т.н., та се надявах някой да ми даде насока по симптомите, които дъното показва. А те са следните:
При липса на процесор, спийкъра пищи нон-стоп с дълги тонове (нисък и висок).
При наличие на процесор няма никаква звукова индикация. Процесора, независимо дали се поддържа от дъното или не, започва да грее и то стабилно.

Длъжен съм да отбележа, че в Жар компютри ми препрограмираха биоса с надеждата, че ще тръгне, та може и той да е оплескан, не че имаше разлика преди и след процедурата Smile.
Видими щети по дъното няма и всяка една спойка е все още здрава. Имайки предвид сравнително ограничените ми знания, съм склонен да гледам към един от елементите от захранването на процесора (3 кондензатора, 2 транзистора, една бобина и един драйвер, ако не се лъжа).

Та, по симптомите изглежда ли като да е поправимо и правилно ли съм се насочил към източника на проблема?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Falco
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Съб Юли 02, 2011 17:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Дай го на сервиз, не се опитвай да го "ремонтираш". щото само ше оплескаш нещата.
bladerunner
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 02, 2011 22:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз работя в сервиз... а сега нещо по темата?
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юли 02, 2011 23:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Ужас.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 02, 2011 23:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Кой е този сервиз????А по темата- какви измервния са направени относно захранващите напрежения по дъното,защо е ходил в друг сервиз да се префлашва биоса и на кой сервиз дъното на клиента прашасва цяла година без смислена диагностика.
bladerunner
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 04, 2011 20:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Прашасва, защото дъното си е мое лично. Напреженията бяха ок, имаше кондензатори, чийто капацитет беше или много под, или много над референтната им стойност (над 40% отклонение), та ще ги сменя да видя какво ще стане. След това обаче съм в неведение къде да търся други проблеми (подозирам, че пак няма да тръгне).
Върнете се в началото
pepimaistora
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 11, 2011 2:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Пича , а чул ли си за диагностична платка , ако не си попитай. А ако имаш тествай и без такива "изгоряло ми е дъното какво му е" провери и кажи наслука не става иска мерене , пробване тестване и мн. др.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети