Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мултмметър BK Precision питане
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юли 02, 2011 18:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Знаем че измервателните уреди измерват ефективната стойност на променливите напрежения и токове.И така какво представлява ефективната стойност?Question Знаем че цифровите уреди се изграждат с АЦП които имат нужда от време и честота на дискретизация и поради това може ли да се претендира за точност за променливите величини в повечето такива уреди? Wink

Малко ще те поправя ,измервателните уреди измерват средната стойност и то на изправеното променливо напрежение ,с подходящ коефициент го преизчисляват за ефективна стойност . Тъй че ,времето за дискретизация в случая изобщо не играе като фактор ,напрежението е изправено. Точността зависи от честотната лента на активния изправител с ОУ ,най често , и от формата на променливото напрежение - колко се отличава от синусоида ! При т.н. TRUE RMS измерващи уреди е по различно ,там се прави интегриране и калкулации ,при тях измерената стойност не зависи от формата на напрежението .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Нед Юли 03, 2011 9:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре ELP под коефициент разбирам константа - величина която която не се променя и би ли ми казал при средната стойност нейна стойност ??? Както максималната стойност на променливото е 1.41 от ефективната .Доколкото знам1.41 е константа-греша ли???Според теб термина ЕФЕКТИВНА СТОЙНОСТ от къде и защо е изскочил???По този въпрос мисля : Ефективната стойност е стойноста при която променливото напрежение отдава еднаква мощност при същата стойност на постоянното напрежение ток съпротивление Idea Exclamation И точно по тази причина не вярвам много много на цифровите уреди при измерване на променливите величини по причините които съм написал в предния си пост.За точност при измерване на променливи величини предпочитам стрелковите уреди и то по причина че имат някаква инертност.
Exclamation Да не говорим за точност при измерване на променливи с различа от синусоидата форма
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Нед Юли 03, 2011 15:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Мога да пробвам на генератора на синусоида да включа един стрелкови уред от руските тип Ц43ХХХ нещо си, интересно дали ще се справи на честоти над 1-10 кхц.
Върнете се в началото
sabalem
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Русия

МнениеПуснато на: Нед Юли 03, 2011 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат

bvgdzk написа:
За точност при измерване на променливи величини предпочитам стрелковите уреди и то по причина че имат някаква инертност.
Exclamation Да не говорим за точност при измерване на променливи с различа от синусоидата форма

Според мен недеверието ти в цивровите уреди е неоправдано. Просто те мерят с известно "забавяне" в сравнение с стрелковите , но си мерят точно. Все пак прецизни стрелкови уреди(+/- 0,001%) вече никой не произвежда(поне аз не знам) което си е показател за това , чете вече са минало.
Все пак сериозни производители (напр. SANWA (не SUNWA)) продължават да произвеждат ръчни аналогови мултимери
http://overseas.sanwa-meter.co.jp/index.php?amt
Това че японците не ги отписват също е показател.
Но при аналоговите има сериозен недостатък наречен окомер Very Happy , чуствителни на сътресения.

Но който каквото си иска това си ползва стига да му върши работа

Модерирано от RC
Следващият ти пост в който отново използваш бутона за отговор с пълен цитат на предходно мнение вместо ще бъде директно изтрит.
Повече няма да си правим труда да вървим след теб и да ти редактираме постовете.
Няколко пъти вече беше предупреден и е крайно време да се запознаеш с [url=http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=40110&topicshow=Правила%20на%20форума!]това[/url].
Arrow

Последната промяна е направена от sabalem на Вто Юли 05, 2011 19:51; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юли 03, 2011 19:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Както максималната стойност на променливото е 1.41 от ефективната .Доколкото знам1.41 е константа-греша ли???

Зависи от формата на променливото ,това е за синусоида ,за средната стойност ,при синусоида беше май 1.11 виж там прочети малко литература ,че не ми се рови по старите книги .
Върнете се в началото
sabalem
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Русия

МнениеПуснато на: Пон Юли 04, 2011 15:52    Заглавие: Отговорете с цитат

До к810
Пробва ли вече Ц43ХХ или се отказа от идеята си?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети