|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 02, 2011 18:38 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Знаем че измервателните уреди измерват ефективната стойност на променливите напрежения и токове.И така какво представлява ефективната стойност?Question Знаем че цифровите уреди се изграждат с АЦП които имат нужда от време и честота на дискретизация и поради това може ли да се претендира за точност за променливите величини в повечето такива уреди? Wink |
Малко ще те поправя ,измервателните уреди измерват средната стойност и то на изправеното променливо напрежение ,с подходящ коефициент го преизчисляват за ефективна стойност . Тъй че ,времето за дискретизация в случая изобщо не играе като фактор ,напрежението е изправено. Точността зависи от честотната лента на активния изправител с ОУ ,най често , и от формата на променливото напрежение - колко се отличава от синусоида ! При т.н. TRUE RMS измерващи уреди е по различно ,там се прави интегриране и калкулации ,при тях измерената стойност не зависи от формата на напрежението . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 03, 2011 9:37 Заглавие: |
|
|
Добре ELP под коефициент разбирам константа - величина която която не се променя и би ли ми казал при средната стойност нейна стойност ??? Както максималната стойност на променливото е 1.41 от ефективната .Доколкото знам1.41 е константа-греша ли???Според теб термина ЕФЕКТИВНА СТОЙНОСТ от къде и защо е изскочил???По този въпрос мисля : Ефективната стойност е стойноста при която променливото напрежение отдава еднаква мощност при същата стойност на постоянното напрежение ток съпротивление И точно по тази причина не вярвам много много на цифровите уреди при измерване на променливите величини по причините които съм написал в предния си пост.За точност при измерване на променливи величини предпочитам стрелковите уреди и то по причина че имат някаква инертност.
Да не говорим за точност при измерване на променливи с различа от синусоидата форма _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 03, 2011 15:36 Заглавие: |
|
|
| Мога да пробвам на генератора на синусоида да включа един стрелкови уред от руските тип Ц43ХХХ нещо си, интересно дали ще се справи на честоти над 1-10 кхц. |
|
|
 |
sabalem Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 03, 2011 17:48 Заглавие: |
|
|
| bvgdzk написа: | За точност при измерване на променливи величини предпочитам стрелковите уреди и то по причина че имат някаква инертност.
Да не говорим за точност при измерване на променливи с различа от синусоидата форма |
Според мен недеверието ти в цивровите уреди е неоправдано. Просто те мерят с известно "забавяне" в сравнение с стрелковите , но си мерят точно. Все пак прецизни стрелкови уреди(+/- 0,001%) вече никой не произвежда(поне аз не знам) което си е показател за това , чете вече са минало.
Все пак сериозни производители (напр. SANWA (не SUNWA)) продължават да произвеждат ръчни аналогови мултимери
http://overseas.sanwa-meter.co.jp/index.php?amt
Това че японците не ги отписват също е показател.
Но при аналоговите има сериозен недостатък наречен окомер , чуствителни на сътресения.
Но който каквото си иска това си ползва стига да му върши работа
Модерирано от RC
Следващият ти пост в който отново използваш бутона за отговор с пълен цитат на предходно мнение вместо ще бъде директно изтрит.
Повече няма да си правим труда да вървим след теб и да ти редактираме постовете.
Няколко пъти вече беше предупреден и е крайно време да се запознаеш с [url=http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=40110&topicshow=Правила%20на%20форума!]това[/url].

Последната промяна е направена от sabalem на Вто Юли 05, 2011 19:51; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 03, 2011 19:41 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Както максималната стойност на променливото е 1.41 от ефективната .Доколкото знам1.41 е константа-греша ли??? |
Зависи от формата на променливото ,това е за синусоида ,за средната стойност ,при синусоида беше май 1.11 виж там прочети малко литература ,че не ми се рови по старите книги . |
|
|
 |
sabalem Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 04, 2011 15:52 Заглавие: |
|
|
До к810
Пробва ли вече Ц43ХХ или се отказа от идеята си? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|