| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 06, 2011 0:08 Заглавие: |
|
|
Малко offtopic, ама питащия и без това се позагуби.
"Шантави" изпълнения - колкото искаш. От ерата на релейно-контакторната автоматика има какви ли не неща. В общи линии ГДР, Полша и Япония са правели оперативни контактори с до 4НЗ + 4НО контакта. Нашите май са я докарали до общо 5 контакта, в различни комбинации. Така, че три НЗ и един НО не са изненадващи. Но по отношение на релетата руснаците нямат равни.
Примерно
От другата страна има още толкова контакти
ГДР-то се опитваха да ги конкурират, но май са ги "настигнали" повече в електрониката. Което е друга, дълга тема...
За предимства и недостатъци на конструкцията - оставям нещата без коментар. Само си представям мамашите, наредени на линията, да сглобяват подобно чудо... и после специфичното "юстиране"... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 06, 2011 19:09 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Но по отношение на релетата руснаците нямат равни. |
Много се лъжеш ,дано успея да изровя едно IBM-ско реле ,мисля че имаше 12 контакта превключващи ,в един ред . Може да го снимам ,пазя го като музейна рядкост ! |
|
|
 |
mbo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 06, 2011 22:01 Заглавие: Re: Търся схема на свързване контактор с двубутонна кнопка |
|
|
| cecicenov написа: |
Не успях (незнам как става) да кача моя схема и използвам друга. |
Здравейте ,ще си позволя да внеса малко пояснения за схемата защото виждам че по младите, не са на ясно със схемата . Както е написал колегата ,ограденото със червено е контакти на някакъв вид прекъсвач който, трябва да е включен ,така фазата минава през затворения контакт на защитата, и затворените контакти на СТОПА .При натискането на бутон ПУСК през неговите контакти ,веригата се затваря и бобината ( А2 )получава захранване. От магнитното поле котвата се привлича и затваря верига №2 в случая контакти (NO)
линк |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2011 11:43 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Здравейте ,ще си позволя да внеса малко пояснения за схемата защото виждам че по младите, не са на ясно със схемата |
Браво че ни светна . Ако пък аз те допълня малко ,нали няма да се сърдиш . След като стане това дето си го писал ,трите Нормално Затворени (НЗ) контакта се отварят и на лампите нема никой ! Обратно ,като натисне Стоп бутона - те светват ! Ако ми беше чел внимателно постовете ,и на още някои колеги щеше да ти стане ясно ,че нямаме кой знае какви проблеми с разгадаването на схемата ,ама нейсе ! |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 12, 2011 22:10 Заглавие: |
|
|
Не мога да разбера защо толкова се чудите на контактор с 3 NC. Това е стандартно изпълнение и обикновено се прилага за превключване от мрежово към резервно захранване. При по съвременните контактори(на шнайдер, сименс, ббб) се продават допълнителни вложки, с които можете да увеличите броя на контактите с още NC и NO по избор.
Лично аз не бих използвал тоя български контактор. Няма да е кой знае колко по-скъпо да си купиш 1 хубав. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 12, 2011 22:13 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | | Няма да е кой знае колко по-скъпо да си купиш 1 хубав. |
Например? _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 12, 2011 22:20 Заглавие: |
|
|
| Шнайдер Сименс.... |
|
|
 |
cecicenov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2011 17:56 Заглавие: |
|
|
| Изчетох много вашите полезни мнения и се вслушах , като промених контактора с 3 нз + 1но. линк.същата сработи. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2011 18:59 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Изчетох много вашите полезни мнения и се вслушах , като промених контактора с 3 нз + 1но. .... |
Че какво е различното ,освен че тази е монофазна ,пък и контактора ти нали си беше по начало с 3НЗ и 1НО ,нещо аз ли съм тъп ,или .....? | Цитат: | | искам да си свържа контактор с бобина 22о волта, който е с един но и три нз контакта |  |
|
|
 |
cecicenov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2011 19:13 Заглавие: |
|
|
| повторил съм си думите, за което съжалявам! |
|