| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 26, 2010 23:39 Заглавие: Въпрос за видеокамера. |
|
|
Здравейте,
разглеждам по сайтовете някакви камери за видеонаблюдение и повечето от тях са разделени по следното нещо:
1/3 420 TVL
1/3 480 TVL
1/4 420 TVL
и т.н.
Какво означава това ?
Също така гледам IR камери, на повечето от които пише, че виждат на разстояние от 10 до 50m.
Ако имам такава камера тя ще вижда ли при пълен мрак.. и изобщо какво да гледам като избирам камера?
Става въпрос за камери с цени м/у 100 и 200 лева. _________________ Начинаещ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2010 1:03 Заглавие: |
|
|
1/3 или 1/4 това е размера на матрицата. Колкото е по-голяма по добре.
420 или 480 това са брой редове. /Разделителна способност на камерата/
Друга важна характеристика на камерите е минималното осветление. Измерва се в луксове. Колкото дименсията е по-малка толкова по чувстителна е камерата. Черно белите камери по принцип са в пъти по чувствителни от цветните. /Сравнението е коректно при сравняване на камери от един вид и един и същи ценови диапазон/
Опиши за какво ще използваш камерата и при какви условия за да помогнем в избора ти. |
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2010 11:04 Заглавие: |
|
|
Ще стои на една радиоуправляемо нещо което се движи  _________________ Начинаещ |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2010 12:25 Заглавие: |
|
|
| Предполагам, че в този случай търсиш камера с малки размери. Изключително добра е тази http://veos.bg/?mode=&mode=&act=c&cid=20&id=253, трябва ти и обектив в зависимост от фокусното му разстояние си избираш http://veos.bg/?mode=&act=c&cid=22. Остава да решиш с какво ще посрещаш камерата. В стандартния случай става с кабел. Но при условие , че камерата трябва да се движи по удачно е безжично. Камерата се включва към предавател, от там безчично сигнала се предава на приемник и след това си го записваш и/или го гледаш на монитор. Ако не държиш да гледаш в реално време до камерата може да сложиш рекордер и след това да прегледаш записа. |
|
|
 |
kabel Опитен потребител

|
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2010 14:59 Заглавие: |
|
|
Благодаря за информацията, наясно съм с начините за предаване на нформацията. Проблема беше в самата камера. Размерите не са от голямо значение (е все пак няма да мога да сложа кино камера). Тези които сте показали не мисля, че ще ми свършат работа. Аз имам една малка безжична камера и определено не искам такава. Картината не е койзнае какво, предавателя, които стои в камерата обикновено е с доста малка мощност около 50mW... при всяко мърдане образа се разваля.
Мисля да се пра на най-обикновена цветна, водоустойчива, IR камера, на която ще поставя видео сендер, който не ми се вярва да е 2W както пише, но със сигурност, ще е повече от 50mW.
П.П Разбрах, че 1/3" е размера на мартицата, но какво означава това: 1/3 ???
1/3 ---> 1/3=0,333 инча ---> 8,5mm ??? Това е диагонала на матрицата ли? Или може би говоря пълни глупости...  _________________ Начинаещ |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2010 17:39 Заглавие: |
|
|
Да, измерва се именно диагонала на матрицата в инчове.
Защо не пишат размери в милиметри, а мерят така идиотски е друг въпрос...
1/3,2" e 3,4x4,5мм, което е изключително мизерна матрица в сравнение с лайка формата(24х36мм) |
|
|
 |
glizan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 08, 2011 13:25 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
още не съм си взел камера, но има една стара малка безжична камера подобна на тази http://spy.bg/bezjichni-kameri/145/
Купих си някакъв инфрачервен прожектор с около 25 диода с идеята да светят така, че камерата да може да гледа на тъмно.
Но какво стана - диодите си светят, но нищо не се вижда. Тоест вижда се как светят бяло но нищо не осветяват. Много слабо. Може да видиш нещо само на разстояние от 15, 20см.
Чак тогава се замислих, че може би не всяка камера може да вижда на тъмно?!
Защо се получава така? _________________ Начинаещ |
|
|
 |
Biser Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 08, 2011 13:41 Заглавие: |
|
|
| glizan написа: |
Купих си някакъв инфрачервен прожектор
.....диодите си светят, но нищо не се вижда. Тоест вижда се как светят бяло но нищо не осветяват. |
На инфрачервения прожектор диодите светят с невидима инфрачервена светлина!!! _________________ Няма невъзможни неща! Важно е дали искаш да ги направиш! |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 08, 2011 13:49 Заглавие: |
|
|
Някои обективи имат IR филтър във вид на покритие на последната леща.
Ако искаш да гледаш нощно време си вземи черно-бяла камера. Забрави за цветните. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
|