| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Velkov Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 235 Местожителство: София-ж.к.Люлин 3
|
Пуснато на: Пет Юли 08, 2011 22:46 Заглавие: Кит честотомер на фирмата "Добри кит" |
|
|
Става въпрос за ето това http://www.dobrikit.dir.bg/page23.htm Преди два дена едно комшийско дете ми го донесе този "кит" и каза че нещо не му измерва никаква честата показвало само нули,а кита го е купил готов и нищо не е нипал по него.Разгледах го подробно за грешки та да видя на какъв принцип на работа е и така не разбах какво точно трябва да измерва !!!!!!!! В нета няма никаква информация за това изделие какво трябва да измерва.Кварцове ли трябва да измерва ?Или някакъв сигнал от НЧУ ?Или нещо друго.
Някои купувал ли си е такова изделие?И какво може да змерва?
Прощавайте,че ви занимавам с глупости ама и аз не мога да зацепя каков трябва да измерва.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Dany_M Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 09, 2011 7:00 Заглавие: Re: Кит честотомер на фирмата "Добри кит" |
|
|
| Цитат: | | Кварцове ли трябва да измерва ?Или някакъв сигнал от НЧУ ?Или нещо друго. |
Вдясно, на картинката има едно етикетче и там пише ЧЕСТОТОМЕР 0-50MHz.
Имах такъв преди 3-4 години и си измерваше добре, но по моя вина не работи вече.
Аз съм измервал честота на радиопредавателчета, хетеродини и т.н. |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 09, 2011 20:05 Заглавие: |
|
|
Измерва честотата на подадения на входа му периодичен ел. сигнал, като има изискване за амплитудата да не е по-малка от някаква стойност, както по-голяма за да не го изгори, трябва да я пише в упътването. Ти как мислиш, че работи един честотомер и какво очакваш да се подава на входа му за да мери? _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
sastst Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 09, 2011 20:13 Заглавие: |
|
|
| Имах такъв честотомер, но мереше или само синусоида или правоъгълен сигнал. |
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 235 Местожителство: София-ж.к.Люлин 3
|
Пуснато на: Нед Юли 10, 2011 10:01 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Ти как мислиш, че работи един честотомер и какво очакваш да се подава на входа му за да мери? |
Според мен би трябвало като му подам сигнал например от някакъв cd player то да отчете подадената честота,нали така.Но явно е на друг принцип на работа както казвате по горе "Имах такъв честотомер, но мереше или само синусоида или правоъгълен сигнал"
Ще пробвам да му подам на входа синусоиден сигнал да видя да ли това творение ще зацепи.
По принцип схемата на "Добри Кит" наистина е подобна на "Млад конструктор"
Благодаря Ви на всички за помощта и съветите. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 10, 2011 14:02 Заглавие: |
|
|
Честотомера мери честотата само на ел. сигнали с относително постоянна честота, не може да му подадеш някакъв си сигнал. Музика да речем и да чакаш да ти мери това не е АЦП, а прост честотомер. Служи за измерване честотата на различни генератори, било звукови, кварцови, хетеродини и т.н. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2011 1:22 Заглавие: |
|
|
И си имат входна чувствителност  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2011 2:16 Заглавие: |
|
|
И от музиката ще изкара показания обаче те ще "играят"
а относно схемата на млад конструктор аз си я направих като съм заменил 74138 със 7442 използва се за "обхождане" на 7те разряда на динамичната индикация. Индикаторите са 4 броя VQE24E, общия анод е буфериран с 2N5401 (PNP) a сегментите със BC549C и въпреки че не може да се похвали с особено голяма яркост на индикаторите върши много добра работа. |
|
|
 |
sastst Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2011 5:53 Заглавие: |
|
|
Вчера изрових честотомера по схемата на Добри кит.
Мери честота на сигнали от генератор в диапазона 10 Hz - 24 MHz.
Прав е колегата, за входната чувствителност на честотомера. По тази причина не успях да измеря 50 MHz.
Пробвах да меря правоъгълен и синусоидален сигнал - дава грешка в петия знак. |
|
|
 |
|