|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2011 8:55 Заглавие: |
|
|
Да бе да ама не! ТХО-то го смених, защото както бях писал имах яка спукана спойка на последният крак /маса/ платката обгоряля пистата изтъняла а кракът на тхо-то яко почернял, че дори и окло него смолата овъглила. Посочените кондензатори не съм ги сменял, но само ги попремерих на капацитет бяха в норма. Сега ще закачам тхо-то през крушка да видя какво ще покаже осцилоскопа, ще врътна и кондензаторите един по един ама сега първо ще откача лалето от киното, че нещо ме притесни тая тема за teltech-a После ще споделя. Благодаря на отзовалите се. Послепис. Като откачих лалето вдигна нормално високо вторичните напрежения от тхо бяха в норма, след 30-40 сек тв. изключи/ вероятно си търси тока на лъча/. Сложих последователно крушка във веригата на + В всички осцилограми по форма са добре разбираемо по амплитуда са малки, но си имам на отклонителните бобини, на видео усилвателите имам 60в, толкова имам и на G2. Ще чакам да се стъмни да гледам в шииката. Ако имате друга идеа ??? И НА КРАЯ мамкаму и прасе щях да хвърля телевизора за един кондензатор. С 404 цръкнал и прекъснал, е смърт без причина няма ама Н-импулса към процесора не беше точно със форма и в норма както твърдях по на горе / ВСИЧКИ ОСЦИЛОГРАМИ ПО ФОРМА СА ДОБРЕ./ Благодаря на отзовалите се !!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 9:50 Заглавие: |
|
|
| Здравейте, отново искам да Ви занимая с този телевизор, който повече от двайсет дена ми изпи мозъка. За тръгване тръгна, както споменах от конд. С 404, но много пече транзистора на корекцийте Q 801 IRF 630. Сменях го неколкократно сменях и Q 804 1N 7000. Геометрията е добра и се регулира нормално. Когато изменям ew и разширявам екрана на колектора на Q 801 напрежението се понижава от 20 волта до към три волта и при теа три волта на колектора транзистора не грее, но при нормален растер 19-20 волта на колектора на радиатора меря 82 градуса. Сменил съм L 405, L 409, D404, C406, C407-2.2MF-250V и един куп дребни елементи, но пече та пече не съм го оставял дълго време, но при тази температура сигурно ще изгори приемам идеи и предложения Благодаря |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 10:40 Заглавие: |
|
|
Сложи един IRF 640. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 11:48 Заглавие: |
|
|
Сложих IRF 640 при пускане се наложи корекций по ew, но температурата на радиатора е близка до точката на кипене на водата  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 11:59 Заглавие: |
|
|
Значи ,че не е причината в транзистора,защото имах подозрения че може да е нещо ментак.При смяната на бубините дали не си си вкарал автогол и да си подменил някоя която не е със същата индуктивност. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 16, 2011 12:58 Заглавие: |
|
|
Взех от един колега същото шаси, на което тази част не е ускобана та са оргинални бобините, но се чудя как е работил този телевизор преди да пробие въпросното С 404 . Дали аз си набих някое копие, но вичко проверих по пет пъти, а пък и корекцийте се регулират. В началото споменах, че имах яка лоша спойка на масата на тхо-то дали е цръкнало още нещо? А пък на сервизното, което свалих няма осцилограми каръщиннна Мисля си за да грее или на входа управлението му не е коректно или товара на транзистора го мъчи. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|