| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2011 16:52 Заглавие: Въпрос за телефон "Panasonic" |
|
|
| Телефонът е "Panasonic KX-T7433". Идентификацията на входящите повиквания е активирана от телефонния оператор, но на дисплея не излизат номерата. Има ли някакъв програмен начин да се активира тази функция или трябва да се сменя телефонът? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sastst Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2011 18:39 Заглавие: |
|
|
Аз имах същия проблем с телефон PHILIPS.
Звънях няколко пъти в централата и ми отговаряха, че при тях всичко е наред. Понеже имам телефон с друг номер в друга стая, пробвах там телефона и той си работеше нормално. След поредната жалба до централата ми предложиха да сменя телефона си с друг на някой съсед.
Наистина чуждият телефон показваше входящите номера.
Отидох в JEFF да си купя нов апарат. Там имаха от 100 и от 150 лева, при положение че в другите магазини бяха 49 - 69 лева разбира се отказах.
При тръгването си от магазина ме попитаха към кой оператор съм, като че ли монополист при стационарните е само Водафон.
Предложиха ми нов договор и съответно безплатен телефон Сименс, по-нов модел от Вашия. Тръгна веднага.
Предполагам /без да съм сигурен/, че правят всичко нарочно, защото около месец преди това ме уговаряха да си сменя абонаментния план. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2011 19:24 Заглавие: |
|
|
| По добре напиши за коя централа става въпрос ,защото наскоро в София на 4 бяха пуснали само FSK ,и единствено телефон работещ и с двете кодировки (FSK/DTMF) определяше номера . От оператора казаха ,че имало много оплаквания и търсели решение . Така че ..... ! |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2011 20:16 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | ... единствено телефон работещ и с двете кодировки (FSK/DTMF) определяше номера . ..... ! |
Най-вероятно това ти е проблема.
Телефона не поддържа DTMF (вероятно), а централата ползва само този протокол. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
sastst Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2011 20:37 Заглавие: |
|
|
| Добре как тогава ще ми обясните, че същия телефон работи на един цифров абонат /и в момента/, а на друг не работи. Имам два телефона с незначителна разлика в цифрите. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2011 23:08 Заглавие: |
|
|
| От описанието виждам, че телефонът поддържа DTMF. Но нищо за FSK не срещам... Подробно ще проверя при оператора какви са изискванията към апаратите. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2011 23:18 Заглавие: |
|
|
| Така и не ми отговори на въпроса ,за тази централа която визирах точно FSK бяха оставили ,а не DTMF ,поради което телефоните само с DTMF не определяха викащия номер . Той тоя верно е системен ,със вътрешна централа ли се ползва или отделно е вързан направо на градската ? Виж в системните настройки дали няма нещо за CID . |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 6:32 Заглавие: |
|
|
emil74,
Последно това системния телефон от описанието ли е? Едно време тези телефони работеха само и единствено с офис телефонните централи, за които са предназначени! Просто получаваха и захранване по телефонната линия. Според модела при спиране на захранването на УАТЦ спираха да работят или оставаха като обикновен телефон на линията.
С конкретния модел не съм запознат, но ми се струва, че и при него е така, защото на 6стр. в описанието пише "Към телефонната централа" и "към обикновен телефон или секретар".
Имаше доста неприятно изненадани, купили от битака системни телефони, но затова пък красиви и с дисплей!
Иначе за CLIP - зависи от телефонната централа и дали линията не минава през уплътнителна система. На Panasonic телефоните с идентификация на повикването поддържат DTMF и FSK, но трябва да се превключат. Методът е описан в Ръководството за съответния модел. Китайчетата разпознават типа на CLIP сами. Примерно GE, Alcatel.
Преди 2 години имах проблем с Panasonic, а GE-то си работеше. Оказа се оказа, че причината е в дуплексна касета в инсталацията на блока, която не беше демонтирана при пускането на цифровия номер. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 7:54 Заглавие: |
|
|
| Gena написа: | | ... На Panasonic телефоните с идентификация на повикването поддържат DTMF и FSK, но трябва да се превключат. ... |
Това твърдение обобщено за всички модели на тази марка НЕ Е ВЯРНО. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
|