| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
backstage Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 20:04 Заглавие: Търся човек за изработка на аларма за изгубени вещи ? |
|
|
Става дума за следното - на принципа на безжичните звънците, които се продават сега. Аз си го представям по следния начин: едната част да е дистанционно, което когато се натисне да излъчва радиосигнал в определен обхват примерно 50 метра. А другата част да е някакъв малък приемник, но условието ми е да е малък - с размерите на ключодържател да речем, който при натискане на дистанционното да излъчва няколко силни звукови сигнала. Това е. Мисля, че не е много сложно. Но аз не разбирам от такива неща и затова търся специалист. Предполагам, че един прототип, ще е малко по-скъп. Но на мен ще ми трябват бройки, така че цената трябва да се сведе до минимум. Очаквам вашия коментар  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
powerled Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2011 15:44 Заглавие: |
|
|
Колко бройки? _________________ [email protected] |
|
|
 |
backstage Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2011 16:57 Заглавие: |
|
|
| Около 100. |
|
|
 |
Nikola Kirov Активен потребител

Регистриран на: 23 Фев 2005 Мнения: 85 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2011 10:14 Заглавие: |
|
|
100 е мизерна бройка за производство. Аз се занимавам с разработка и производство на електроника и софтуер по поръчка вече над 10 години и без да проучвам нещата в детайли мога да ти кажа че за да стане това което искаш ще ти излезе нещо от порядъка:
Разработка + оживяване - Поне 2000
На партида от 100 броя за комплект поне 20-тина лева.
И тези цени са без детайлно да се проучи проекта. Ако имаш някакви по особенни изисквания може да се качат доста нагоре.
Изобщо не сравнявай с цените на китайците. Там едно че става въпрос за страшно много бройки ами и живеят в друг свят. Там разходите за да се произведе са в пъти по малки.
И друго не е домислено. Приемника в режим на очакване надали може да се направи да консумира по малко от 4-5mA. В един ключодържател каква батерия или акумулатор ще сложиш за да може да работи дълго?
Така че не се надявай на евтино решение да се произведе ами търси нещо готово направено. |
|
|
 |
|