| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 20:11 Заглавие: |
|
|
Единият бял ти е за вратите,а вторият-за този ключ за капака.Връзват се отделно,защото има един сценарий с плавно гасене на плафона и така единият вход следи вратите,т.е. активира се след изгасване на плафона,а вторият-капака се активира незабавно. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 20:14 Заглавие: ... |
|
|
Към единия от двата бели кабела , ако на единия свържеш бутончето за плафона на предна лява врата , на другия бял пускай тоя бутон .
П.П. докато отговоря Ditronix ме е изпреварил |
|
|
 |
morpheous87 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 20:19 Заглавие: |
|
|
| Значи Врата + не се ползва в този случай? А централното ще го управлявам чрез релетата за включване и изключване. |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 21:42 Заглавие: |
|
|
| На единия бял кабел връзваш датчика от капака, а на другия бял от плафона или от бутоните за вратите, ако са обединени. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 21:47 Заглавие: |
|
|
| Значи ако има подадена маса към входа Врата - или 12вола към Врата +, отчита че има отворена врата. При липса на маса или плюс, показва че са затворени. Мисля че съм ви разбрал вече. Остана само да уточня дали АСС входа за следене на контакта работи с плюс? |
|
|
 |
Tigar Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 22:04 Заглавие: |
|
|
Даааа ACC е клема15 ако не си разбрал 12волта след контактен ключ. _________________ чистене на грешки на автомобили европейско производство, и автоелектроника. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2011 9:15 Заглавие: |
|
|
Врата + не се ползва в болшинството случаи.Единсвената кола,за която се сещам че може да се ползва този вход е ЛАДА -там може да се свърже бутона на капака на двигателя.Централното управляваш с двете релета,мисля че за FORD това ще стане с минус-в упътването за монтаж трябва да има схема как става това. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2011 20:27 Заглавие: |
|
|
| Днес имах възможност да поразглобя Форд-а ( да припомня Фиеста 91-92 година някъде), и не успях да открия начина, по който работи централното. Махнах кората, открих кои жички отиват към ключалката. Всъщност има 4 проводника, 2 двойки свързани с букси и от там отиват в модула. Замервах ги и по двойка ми дават 12 волта. При включване и изключване на централното не успях да замеря промяна по проводниците. Идеи как се управлява централното? Проводниците са свързани две по две в букси ( червено/черно и кафяв, жълт и бял). Друг проблем беше свързването на аварийните. Бутона е зад волана, свалих корите махнах целият модул зад волана. Но модула не можеше да се разглобява, има два куплунга зад него. Не знам дали там не са изведени проводниците, но релето е в самият модул и мисля че проводниците дето излизат директно отиват към самите мигачи. Та как да направя и мигачите? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2011 21:42 Заглавие: |
|
|
Toва,което намирам сега:мигачите излизат на син и син с червено в снопа на левия праг,а централното-отключване на жълто-черен и заключване на бяло-виолетов в снопа от вратата.Направи си пробна лампа и тествай-пускаш ляв мигач и търсиш на един от двата които ти казах -ще започне ли да мига лампата,след това проверяваш и на другия.За централното-намираш двата проводника и с лампата (единият и край свързан към маса) ги докосваш последователно.Ако са те-трябва да се опита да заключи/отключи.Ако нищо не се получи-свържи лампата към +12 и опитай пак.Аз ползвах лампа 12V/3W.С нея нищо не може да се повреди.Ако не стане-ще търся из моите записки  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 24, 2011 8:24 Заглавие: ..... |
|
|
Като уточниш проводниците , ето начина на свързване към релетата на алармата , цветовете отговарят на схемата която си постнал в по преден пост .
12. червен \ черен - не се свързва
13. синьо\черен - към извод отключване
14. сиво\черен - към +12 волта
15. зелен - не се свързва
16. зелен\черен - към извод заключване
17 кафяв\черен - към +12 волта
Кабелчетата от изводи 14 и 17 ги свързваш на едно и ги запояваш към +12 волта постоянни . |
|
|
 |
|