Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

какъв трансфертер ми е нужен?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
CTAMATKO
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 17:16    Заглавие: какъв трансфертер ми е нужен? Отговорете с цитат

Здравейте! Имам следния проблем... ще тръгвам на път, и ми трябва трансфертер от 12->220В за да си зареждам лаптоп-а и камерата докато съм в движение. Моля ви да ме насочите към това което ми трябва... гледам по магазините какви ли не, на различни цени, но не искам да рискувам и да ми се повредят машинките... цената не е от значение, за мен качеството е на 1-во място! ако можете да ми кажете марка, мощност, магазин би било супер... а и цената че да зная горе-долу. Благодаря ви предварително
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 17:33    Заглавие: Отговорете с цитат

CTAMATKO, това
Цитат:
да ми кажете марка, мощност, магазин би било супер.
трудно ще може някой да ти го каже без да ти знае на техниката какво и е необходимо. За магазина също поради простата причина, че не си посочил откъде си (вероятно си от Сф Wink ).
Според мен е по-добре да си потърсиш необходимите ти адаптери (или трансфертери) които са за конкретната техника (като изходни параметри) но за кола. Не е нужно да правиш двойно преобразуване веднъж от 12 на 220 и след това обратно, ако разбира се целта не е да е едно устройството.
По принцип двете неща които си посочил са доста различни като консумация.
На адаптерите които ползваш в момента трябва да има написани някакви параметри като изходно напрежение и ток (и евентуално мощност). Това ти е ориентира.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Дон Дългоне
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 18:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай на телефон 02 8311452 - има всякакви мощности
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
СТАМАТКО
Гост

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 22:19    Заглавие: :) Отговорете с цитат

RC написа:
[b]трудно ще може някой да ти го каже без да ти знае на техниката какво и е необходимо. За магазина също поради простата причина, че не си посочил откъде си (вероятно си от Сф Wink ).
Според мен е по-добре да си потърсиш необходимите ти адаптери (или трансфертери) които са за конкретната техника (като изходни параметри) но за кола. Не е нужно да правиш двойно преобразуване веднъж от 12 на 220 и след това обратно, ако разбира се целта не е да е едно устройството.

Да, прав си, но за съжаление за да си купя оригиналните захранвания от Аser i Canon ще трябва да чакам около месец. 2-ро - хубавото на този трансфертер е, че като отида на някой къпминг на палатка или в планината и ще мога да си го използвам. От Стара Загора съм. Поне някаква марка да ми кажете? Гледах всякакви, но всички ми се сториха маде ин туркей (или на някой кораб).
На захранването на камерата пише:
Input: 100V-240V 50/60Hz
29VA(100V)-39VA(240V)
Output: DC 8.4V 1,5A

на захранването на лаптоп-а пише:
Input: 100-240V 1.6 A 50-60Hz
Output: 19V 3.42A
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 03, 2005 7:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Погледни това например.
http://www.electroninvest.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети