| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2011 21:47 Заглавие: стабилизатор по ток- схема |
|
|
Здравейте, трябва да огранича тока към възбудителната намотка на голям постоянно токов мотор. Тока трябва да е 4.8 А. Можете ли да ми предложите схема на стабилизатор на ток при 300 волта. Само за информация тока през котвата е около 110-120 А. Но след пренавиване тока се вдигна, а възбудителната намотка тегли около 6 А. Като го огранича с един нагревател последователно нещата се оправят та затова искам да сложа стабилизатор по ток. Ако имате някоя надеждна схема моля споделете.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2011 23:10 Заглавие: |
|
|
Това някое ДП ли е ? Препиши номиналните параметри от табелката на мотора.
Котвения ток ли се е вдигнал ? Щото ограничавайки възбудителния ток ще постигнеш точно това!
Каква схема управлява мотора в котвата и във възбуждането ? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2011 23:11 Заглавие: |
|
|
| Абе то схеми бол ,ама мислил ли си каква мощност ще се разсейва върху регулатора при 300V/5A ? Колко е съпротивлението на намотката ? |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2011 0:17 Заглавие: |
|
|
Еми ти си улучил най-удачния вариант, със съпротивление-"реотан"
Пишеш след пренавиване, значи не е навит правилно или качествено. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2011 16:18 Заглавие: |
|
|
А от какво е изгоряло възбуждането,проблема да не остава?Както каза колегата реотана е ОК. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 23, 2011 21:55 Заглавие: |
|
|
Здравейте, извинявам се за мълчанието ми, но бях доста натоварен. Та мотора е бая моторче и работи почти непрекъснато. Оргинално се упрвлява от спициален драйв, който следи и възбуждането, но както писах след пренавиване тока на възбуждането се вдигна на 6 ампера, а от там и тока през котвата. От менюто на драйва няма опция за ограниàване на тока на възбуждането /поне на нивото до което ни допуска със сервизен ключ на ниво поддръжка/ затова включих последователно на възбуждането един реолтан и ограничих тока, но ми се щеше някакъв шунт през който да меря тока и да го подам на нещо като операционен услвател и да мога да контолирам поне в малки граници нещата. Е и сега мога вместо котлон да вържа чушкопек БЛАГОДАРЯ ВИ. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 24, 2011 1:58 Заглавие: |
|
|
http://imageshack.us/photo/my-images/688/scr05l.jpg/
Това може би ще ти помогне.Изчисленията и подбора на елементите са твой проблем.Транзисторите няма да пекат .Е и формата ще е трионообразна то.......... _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
|
|
 |