Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за автоаларма
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tigar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Selo SF

МнениеПуснато на: Нед Юли 24, 2011 22:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Три страници идеи за монтаж на една проста аларма в началото на поста писах да не се занимавате- " жички" а не проводници кабели и т.н. ми говори че човека си няма хабер от тези неща просто не се въздържах от този коментар.И успех с монтажа.Форума май беше за професионално помагане а не за новобранци (има ли прави проводници и имат ли почва у нас).
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пон Юли 25, 2011 6:16    Заглавие: Отговорете с цитат

chavdar68 ,това,което пишеш е така при условие,че централното се управлява с положителни импулси. От спомените ми така се управляват само моделите на РЕНО.И ако съм прав,двата проводника трябва да се свържат не на +12,а на маса.Колкото до форума-аз не виждам защо да не помогнем на един новобранец.Всеки от нас е тръгнал от нищото и някой го е напътствал.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
chavdar68
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Пон Юли 25, 2011 7:54    Заглавие: ..... Отговорете с цитат

Ditronix, нямаше да го пиша това , ако не съм свързвал модул централно на Фиеста ,не помня точно годината на производство , може би 90-та ,но имам и навика да си ги пиша нещата в "дебелите тефтери" и съм направил и справка от там.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
morpheous87
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 25, 2011 18:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво на колегата, че заключи само от "жиците", че съм новак. За сведение не съм точно новак, внимателен съм с това и искам максимално информация, за да не сгафя нещо. Колата не е моя, и нямам много опции да експериментирам. На моята кола съм си свързал алармата, с имобилайзера, централното, модул за вдигане на стъклата и т.н. Но ми беше много по-лесно да намеря проводниците, а и имах възможност да пробвам. В този случай нямам. Иначе съм сложил над 100 СОТ системи, камери и какви ли не глупости. Вмятам това, за да се изясни, че когато някой каже, че се управлява с маса примерно, да не си мисли че ще ходя да купувам от мебелната къща Smile
Върнете се в началото
morpheous87
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 05, 2011 21:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Централното работи вече през алармата. Управлява се с маса. Остана по колата да вържа мигачите и плафончето за вратите. Тъй като сега не ми е под ръка алармата, искам да питам двата извода за мигачите какво подават, или са нормално отворен/затворен контакт?
Върнете се в началото
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Съб Авг 06, 2011 1:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Изходите от алармата са релейни и подават +. Връзваш ги директно към кабелите за мигачите в левия праг. От алармата това са двата жълти кабела. На колата ще ги търсиш така: пускаш аварийните и с пробна лампичка, единият и край на маса, с другия проверяваш в снопа на кои два кабела ще ти мига пробната лампичка. Като ги намериш , на тях връзваш двата жулти от алармата.
Аз ползвам такава пробна лампа http://www.proftools.net/product/406/probna-lampa-6-12-24v-631b.html
Има и по-ефтини. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети