| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
boqnkov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2011 8:02 Заглавие: Пригаждане на уоки токи за 12v |
|
|
| Здравейте, имам уоки токи. Купих ги от ибей само, че без зарядното. Питането ми е дали може по сравнително лесен начин да се пригодят за 12в (за запалката да речем) Изхождам от идеята , че много пътуваме с коли и почти винаги сме кола след кола и ще е супер ако имаме бърза и безплатна връзка. Уоки токитата работят с 4 батерии по 1,5V, които са свързани последователно. Като отворих уоки токито видях и че освен 0В и 6В има и едно кабелче хванато между двете двойки батерии т.е. към платката отиват 0, 3 и 6 В. В един магазин открих един конвертор за запалка който е от 1,5 до 9 В, само че е за ток до 1А. Ще стане ли работата, ако си взема 2 такива конвертора, на единия му ползвам 0 и 6В а на другия му ползвам само полюса 3В. Конвертора е с размери на зарядно за телефон за кола така че това не е проблем Ако някой може да помогне ще съм благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2011 8:23 Заглавие: |
|
|
Това с двата конвертора ми намирисва,още повече че съм сигурен че отбелязаните напрежения ще са доста по-високи при малко натоварване.Не може ли да се ползват зареждаеми батерии,които да се зареждат от запалката с подходящо зарядно?Изобщо на станциите има ли някакъва букса за външен източник? _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
eko67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2011 8:52 Заглавие: |
|
|
Какъв ток гълтат на предаване,колко вата са?
4 батерии NiMh по 1.2 V,зарядни за тях има евтини 4-5лв
Ако искаш захранване от колата,ти трябва една проста схемичка със
LM338 и регулир.изходно напрежение,в случая на 6V
Обезателно преди входа на LM338 трябва да има предпазител,2А мисля е достатъчно. |
|
|
 |
boqnkov Нов потребител

|
|
|
 |
eko67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2011 9:23 Заглавие: |
|
|
Като гледам от снимките,това е до 500mW около 250-300mA
Оригиналните батерии са 4 х 1.5V AAA,алкални.Затова не се предлагат със зарядно.Купуваш си 4 батерии NiMh AAA 1.2V.Зарядно за тях има
навсякъде.И евтини и скъпи с авт. изключване. |
|
|
 |
boqnkov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2011 10:58 Заглавие: |
|
|
| Това е ОК аз имам презареждаеми батерии 1,2V 850mA/h и зарядно за тях 220V, но мисълта ми е да имам постоянно захранени уоки токита в колата, защото на път към морето 4 часа едва ли ще устискат на батерии само? или се бъркам?... |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
eko67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 26, 2011 12:18 Заглавие: |
|
|
4 часа спокойно ще устискат,стига да не говориш толкова време
Може да зареждаш станцията и със Зарядно за кола за GSM.
Модела не е от значение,важното е да е с контролер MC34063 и изходно напреж.минимум 6.5-7В, ако е по малко се променя само един резистор.При интерес ще ти кажа каква стойност трябва да сложиш и къде се намира той. |
|
|
 |
|