|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 30, 2011 20:26 Заглавие: Проблем с някои температури на компютър. |
|
|
Става въпрос за моя машинка, така че срокове не ме гонят, но е добре да и обърна внимание преди нещо да се е изпекло.
Еверест ми здава това:
Дънна платка 41 °C (106 °F)
Процесор 54 °C (129 °F)
1. CPU / 1. ядро 31 °C (88 °F)
1. CPU / 2. ядро 31 °C (88 °F)
MCP 79 °C (174 °F)
Aux 52 °C (126 °F)
Графичен процесор 40 °C (104 °F)
Seagate ST31000528AS 36 °C (97 °F)
Seagate ST3500410AS 35 °C (95 °F)
Вентилатори
Процесор 2312 RPM
Кутия 3375 RPM
На кутията вентилатора също е с управление на оборотите, но те са високи (обикновено държи наполовина) защото съм пъхнал датчика между ребрата на един от радиаторите.
Не зная какво е МСР, но се надявам да ми обясните.
Захранването е 450 ватов Fortron на около 2 години. 5-те и 12-те волта според Еверест са 5,59 и 12,83, ако може да му се вярва. Още не съм мерил с уреда.
А причината да се захвана е това, че напоследък рестартира сам, и някои програми непрекъснато се сриват и рестартират, при това не само тежки програми, но и мозилата. Смятам да му тегля една преинсталация, но това едва ли ще оправи греенето, освен ако не сменя операционната система, и ако в ХР-то няма неща, които могат селективно да предизвикат това греене.
Приемам всякакви разумни мнения и съвети. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
soundMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 30, 2011 22:04 Заглавие: |
|
|
1. MCP - (MultiChip Package) A chip package that contains two or more chips. It is essentially a multichip module (MCM) that uses a laminated, printed-circuit-board-like substrate (MCM-L) rather than ceramic (MCM-C). MCPs are also tested after packaging, whereas the bare chips of ceramic-based MCMs were tested before packaging so as not to waste the more costly ceramic substrate if the chips were no good....
2. MCP - (Media and Communications Processors)
Въпросната стойност не би била проблем !
Никога не вярвай напълно на ЕВЕРЕСТ !!!
Направи си читава прейнсталация на ОС и виж тогава за аномалии !
Постави всички изисквани драйвери за хардуера !
Пий една бира за здравето на машината и тогава пиши ..................... |
|
|
 |
Falco Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 30, 2011 23:22 Заглавие: |
|
|
Я му сложи една 7-ца и провери с уреда температурите. Все пак е двуядрена машина и би трябвало да работи по добре със Windows 7. Поне при мен е така. В зависимост от дъното е възможно някой транзистор от захранването на 2-та моста да прави беля и да ти рестартира компа поради тази причина. Виж и Фортрона дали няма някой подут кондензатор вътре и да ошашква и той нещо положението. Огледай го и за лоши спойки, случвало ми се е доста пъти. Ако всичко по захранването е в ред тествай и РАМ паметта за всеки случай. Това е което се сещам за сега. _________________ Всяко малко гущерче иска да стане голям крокодил, но не всяко умее добре да плува. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|