Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с автоусилвател Daewoo AB-43-решен

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rumkata1990
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Г.Оряховица/В.Търново

МнениеПуснато на: Сря Авг 03, 2011 17:57    Заглавие: Проблем с автоусилвател Daewoo AB-43-решен Отговорете с цитат

Усилвателя нямаше напрежения след импулсното към усилвателната част.Премерих всички крайни транзистори-добре са,диодите на шотки също са здрави,MOS транзисторите ме съмняваха че не са добре и след повторно включване изгоряха два от шестте който са в импулсното IRFZ34N.Като ги извадих премерих съпротивлението между + и - и показва 245 ома в двете посоки,според мен не трябва да е така.По принцип не съм сигурен какво съпротивление трябва да имат ако са изправни.Моите които са уж изправни показват само между дрейн и сорс 572 ома в едната посока.Управляващата ИС 494 е заменена с нова.Какво може да се направи?

Последната промяна е направена от rumkata1990 на Сря Авг 10, 2011 21:06; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepimaistora
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 03, 2011 23:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Смени всички транзистори в захранването защото мос транзистор не се мери така , като съм мерил нови с уреда нов транзистор не ми дава никакво съпротивление за това ти казвам да сложиш всички нови за да си сигурен , че всичко е наред.

Върнете се в началото
rumkata1990
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Г.Оряховица/В.Търново

МнениеПуснато на: Сря Авг 10, 2011 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Усилвателят заработи,проблема му беше в двата от шестте MOS транзистора които си знаех че са развалени и в още един от крайните транзистори в усилвателната част(2SB778),който беше укъсил и заради който светеше диода за защитата.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети