| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2011 9:13 Заглавие: Tv WATSON FA 5433 TS шаси 11AK30 Изгорял високоволтов транзи |
|
|
Колеги, телевизора бе с изгорял транзистор BU508DFI.След внимателен оглед , видях че има две судени спойки , едната на кондензатора в колекторната му верига С618 и другата в куплунга на отклонителната система.Презапоих спойките и смених транзистора с BU508DFI, след което телевизора си тръгна нормално.Безпокои ме само това, че след 3 минути работа, сменения транзистор доста нагрява и незнам дали няма да изгори?Някой има ли идея дали е нормално греенето там и дали С618, който беше със студена спойка не прави проблем с утечки вече тъй като на мерене не установих такива, ама под напрежение незнам дали може да се получи и ако има утечки в този кондензатор това не трябва ли да влияе на хоризонталния размер?И другото съмнение което мога да вкарам е , дали този транзистор който съм закупил е много читаз ама кой да ти каже иначе си работи ама докога ? _________________ винаги има какво да се научи  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2011 9:54 Заглавие: |
|
|
| C613 |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2011 9:54 Заглавие: |
|
|
Кондензатора се сменя задължително при тази ситуация.Я гледай добре-BU508 ли беше или BU808.АК30 с 508 не съм виждал.Или май си пообъркал шасито.Да не е с 11АК19 нещо си. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2011 10:08 Заглавие: |
|
|
Прав сте колега транзистора не е BU508DFI а е BU808DFI.Сега ще го сменя и ще видя за какво иде реч Благодаря за забележката
Всичко вече е наред след като сложих правилния транзистор, вече няма греене.Колеги закривам темата ! Благодаря на колегата за забележката _________________ винаги има какво да се научи  |
|
|
 |
|