| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 18:07 Заглавие: |
|
|
| Експерименти сигурно ще трябват,щото не е точно за каквото ти трябва.Аз съм правил няколко схеми на нивомери от сайта,и тръгват без проблем.Успех,дано ти свърши работа. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 18:30 Заглавие: |
|
|
| А какво стана с 3-те волта захранване ? Вместо да правиш завързана схема за 9V захранване и датчик траф от радиоточка ,не е ли по-добре да вземеш готовия от твоя линк и да му спретнеш едно просто захранване 3--15V със MC34063 ? |
|
|
 |
Plamskia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 19:09 Заглавие: |
|
|
| От неговия линк датчика няма да стане няма я индикаторната част за да се види какво е измерено, напрежението се променя линейно. |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 19:43 Заглавие: |
|
|
| Един мултицет за 5 лева веднага се превръща в индикаторна част. Освен това не е ясно дали изхода ще е необходим само за индикация или ще управлява нещо. И аз мисля че е по добре да се направи преобразувател на напрежение за промишления датчик. Другия подход е оправдан ако устройството не трябва сравнително спешно и имаш време и желание за есперименти.Е и ще излезе почти без пари ако не си броиш времето. |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 21:05 Заглавие: |
|
|
Аз за идеята казах че ще ползвам.Не е нужно 555 само да се ползва за генератор.Като гледам принципа измерва тока на трептящия кръг и в зависимост от промяната му се прави сметка за разтоянието  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
|